Rešitev za nasmeh z all on 4

Zobozdravstvo je v zadnjih letih tako močno napredovalo in praktično ni stanja v ustni votlini, ki ga nebi mogli rešiti. Ena izmed metod je tudi all on 4 tehnika. Pa veste, za kaj sploh gre pri omenjeni tehniki all on 4? Dolgo časa je za ljudi, ki so se soočali z izgubo zob, bila edina rešitev za njihovo nadomestilo bodisi zobna proteza ali zobni mostiček. Dandanes pa so na voljo nove tehnike – ena od vodilnih, pa tudi najbolj priljubljenih tehnologij pa je kostni vsadek, bolj poznan kot zobni implantat. Ta nadomesti posamezne manjkajoče zobe.

all on 4

Zobni klic v sili


Poznamo kar nekaj tehnik, ki popravijo poškodovan zob ali pa ga nadomestijo z novim. Kaj pa sploh zobozdravnik lahko stori, če pacient nima več zob ali pa je zanj varneje, zaradi propadanja ali parodontoze, da se kritične zobe pač odstrani? Brez skrbi, tudi za najhujše primere danes že poznamo estetske in funkcionalne rešitve – z metodo all on 4, specialističnim kirurškim posegom, zobozdravniki rešujejo tudi najhujše zobne zagate svojih pacientov.

Pri metodi all on 4 v brezzobo čeljust zobozdravnik vstavi naenkrat kar štiri zobne implantate. To so majhni vijaki, ki se jih vstavi k kost čeljusti. Implantati se morajo nato uspešno vrasti v kost, nato pa se na njih pritrdi celotno zobno protezo. To pomeni, da po metodi all on 4, s pomočjo štirih implantatov, pacient dobi nov, zavidanja vreden nasmeh. Z novim nasmehom pa zraste tudi njegova samozavest.

All on 4 metoda je zelo priljubljena, saj pacientu zagotovi trajno nadomestitev zob. Še ena velika prednost te metode je fiksna pritrditev zobne proteze. Tako se pacient enostavno izogne številnim nevšečnostim, povezanih s klasičnimi zobnimi protezami. Sem sodi lepljenje proteze, klasične snemljive proteze pa spremljajo tudi druge nevšečnosti, povezane predvsem z vzdrževanjem ustrezne higiene. Zahvaljujoč napredku na področju zobozdravstva pa je, z all on 4 metodo, lep nasmeh le še korak stran. Zato se smejte iz srca na vsa usta.