Baterijska kosilnica na nitko omogoča enostavno košnjo trave

V toplejših mesecih so nekatera opravila neobhodna, kakor je košnja trave, ki je lahko zelo naporna. Gre za opravilo, ki se lahko znatno olajša, če se opravlja s kakovostnimi kosilnicami. Takšna je baterijska kosilnica na nitko – več informacij o njej, pa najdete na priloženi povezavi. Tam boste našli pestro ponudbo kosilnic, med katerimi bo zagotovo tudi tista, ki je najbolj primerna za vas. Izbirate lahko med različnimi modeli in zmogljivostmi baterij, kar bo v končni fazi vplivalo tudi na vašo košnjo.

baterijska kosilnica na nitko

Kaj je baterijska kosilnica na nitko?

Baterijske kosilnice na nitko uvrščamo med vrtno orodje, ki se uporablja za košnjo trave. Kakor že samo ime pove, gre pri tovrstnih kosilnicah za baterijski pogon. Zaradi načina pogona, so takšne kosilnice nekoliko tišje in tudi lažje od bencinskih kosilnic. Prav tako pa izločajo manj emisij in so nekoliko lažje za vzdrževanje. Posebnost tovrstnih kosilnic je tudi ta, da košnja poteka s pomočjo tankih nitk oziroma vrvic, ki so pritrjene na kosilno glavo. Zaradi načina delovanja in enostavne uporabe, je baterijska kosilnica na nitko primerna za košnjo po neravnih terenih, okoli dreves in ostalih ovir na vrtovih.

Katere so prednosti baterijske kosilnice na nitko?

Baterijska kosilnica na nitko posnema koso, ki se je nekoč uporabljala za košnjo trave. Kose so bile znane po svoji lahkotnosti, kar velja tudi za baterijske kosilnice na nitko. Slednje tako omogočajo enostavno uporabo in tudi delo na manj ugodnih terenih. Tovrstne kosilnice so primerne za košnjo trave na neugodnih in težje dostopnih mestih, kakor so neravni tereni, predeli okoli ograj, škarp, betonskih robnikih in podobno. za razliko od starih kos, pa imajo te kosilnice baterijski pogon, zaradi česar so učinkovitejše. Baterijski pogon namreč omogoča samodejno delovanje kosilnice, kar v kombinaciji z lahkotnostjo, prinaša enostavno in učinkovito uporabo tega vrtnega orodja.

baterijska kosilnica na nitko

Zmogljivost baterijskih kosilnic na nitko

Kljub lahkotnosti, ki jo baterijska kosilnica na nitko ponuja, pa na drugi strani omogoča še izredno zmogljivost pri delu. Baterijske kosilnice na nitko namreč vsebujejo brezkrtačni motor, ki se v delovanju kombinira z vzdržljivo litij-ionsko baterijo. To dvoje omogoča, da kosilnica deluje učinkovito in z visoko zmogljivostjo. Zmogljivost svoje kosilnice pa lahko tudi prilagodite, saj je na voljo več baterij, med katerimi lahko izbirate. Natančneje gre za dve bateriji, to sta 2,5 Ah in 5,0 Ah litij-ionska baterija. Izbira baterije pa je pomembna, saj je od nje odvisno, koliko časa bo baterijska kosilnica na nitko delovala oziroma koliko časa jo boste lahko uporabljali z enim polnjenjem.

Koliko časa zdrži baterijska kosilnica na nitko z enim polnjenjem?

Baterijske kosilnice je potrebno polniti, da je omogočena njihova uporaba. Na koliko časa jih je potrebno polniti oziroma koliko časa se lahko kosi z enim polnjenjem, pa je odvisno od več dejavnikov. Na čas uporabe najpomembneje vplivata izbira zmogljivosti baterije, ki je lahko 2,5 Ah ali 5,0 Ah in moč motorja. Če imate večji vrt, je priporočljiva izbira večje zmogljivosti baterije, saj boste lahko tako dalj časa nemoteno kosili, za manjše površine pa zadostuje že 2,5 Ah baterija. Čas delovanja je odvisen tudi od izbire modela kosilnice, načina uporabe in podobno. Za različne modele, ki imajo močnejše različice baterije, je tako pričakovano, da lahko z njimi nemoteno kosite od 45 do približno 70 minut.

baterijska kosilnica na nitko

O čem je dobro premisliti pred nakupom kosilnice?

Baterijska kosilnica na nitko in njena kakovost, znatno vplivata na košnjo trave, zato je pomembno, da se odločite za kvalitetno napravo. Pred nakupom pa je dobro premisliti o določenih dejavnikih, ki vam lahko olajšajo izbiro. Premislite o velikosti svojega vrta in nato temu prilagodite izbiro zmogljivosti baterije. Najbolj optimalno je, da izberete takšno zmogljivost, ki vam omogoča košnjo celotne površine brez prekinitve. Prav tako premislite tudi o moči motorja, saj ta vpliva na učinkovitost košnje in možnost za košenje gostejše trave. Vsaka baterijska kosilnica na nitko pa ima tudi različno širino košnje, ki določa, kako širok pas trave se lahko pokosi naenkrat. Poleg tega razmislite še o ceni kosilnice, priporočljivo je, da si pred nakupom postavite cenovni razpon in si ogledate kosilnice, ki so znotraj tega.

Baterijska kosilnica na nitko STE1511E – KIT

Na priloženi povezavi boste našli kar nekaj modelov tovrstnih kosilnic, izjemno priljubljen med njimi pa je model STE1511E – KIT. Baterijska kosilnica na nitko v tem modelu, ima namreč napredno tehnologijo Powerload, ki omogoča še nekoliko enostavnejšo uporabo. Gre namreč za sistem, pri katerem glava baterijske kose omogoča samodejno in enostavno navitje nitke. To pomeni, da ročno navijanje ni več potrebno, kar dodatno olajša delo in prepreči napake. Pri ročnem navijanju se lahko zgodi kakšna napaka, zato je tovrsten mehanski sistem precej bolj optimalen in lahko pomeni daljšo življenjsko dobo kosilnice.