Depilacija telesa

Ljudje smo po naravi poraščeni, kar je čisto normalno. Vendar so nas mediji z reklamami in razni ljudje, ki si iskali novo nišo za posel spravili do tega, da mislimo, da je poraščenost nekaj grdega. Zato se je pojavila depilacija. Z njo lahko s pomočjo voska izpulimo neželene dlake na telesu skupaj s koreninico. Nekateri saloni kjer ponujajo pravijo da depilacija upočasni rast dlačic, vendar je to mišljenje napačno. Zato ker se dlačice izpulijo skupaj s korenino, mora nova dlačica začeti rasti od tam kjer je bila korenina, se pravi nekaj milimetrov globlje v koži. Zato takoj ko je bila depilacija storjena, začnejo iz mešičkov rasti nove dlačice, te bodo nekaj časa še bile pod kožo preden postanejo vidne in jih lahko občutimo na koži.

depilacija

Problem ki ga prinese depilacija ki ni storjena pravilno, oziroma se na njo ne pripravimo in po njej ne skrbimo za kožo je tudi ta, da lahko nove dlačice narobe zrastejo. Vsako mesto kjer rastejo dlake ima mešiček iz katerega raste dlačica, ta dlačica pa je usmerjena proti površini kože s pomočjo “tunelčkov” kateri se lahko poškodujejo pri slabi depilaciji. Poškodovani tunelčki pa potem napačno usmerijo dlačico in pride do lasu, ki se zaraste v samo kožo. Kar pa zares izgleda grdo in lahko povzroči tudi bolečino na koži.

Depilacija se večinoma izvaja na ženskih nogah, saj jih te zelo rade kažejo v poletnih dneh, ko skačejo naokrog v krilih. Depilacija je tudi pogosta pod pazduho. Za to se večinoma odločajo preden se začnejo topli dnevi kot je pomlad.

Ni pa samo depilacija za ženske, vendar tudi za moške. Tisti kateri imajo probleme s poraščenostjo se mnenja da je depilacija čisto OK, in si gredo odstraniti dlake po prsih, trebuhu in hrbtu, da izgledajo kot malo večji otroci, kateri še niso prišli v puberteto.