Dimnik

Večinoma hiše lahko naredimo sami. Tako tudi urejamo sami notranje prostora. Je pa ena stvar, ki pa zahteva malo znanja in izkušnje v zidanju ter postavljanju. To je dimnik, ki ga ima vsaka hiša, saj se vsi doma ogrevamo. Nekaj najdete tukaj www.kamini-klemenc.si/kamin/, ki vam bo sigurno pomagalo. Če še ste v gradni novega doma poiščite res  dobrega ponudnika, ki se spozna in ima nekaj znanja  z dimniki. Dimnik ni samo, da bi sami nekaj v zrak zazidali ter na sredini naredili luknjo, da so bo vam ven kadilo.

dimnik

Za te stvari so strokovnjaki, ki se spoznajo kako morajo sezidat dimnik, da bo narejen tako, kot mora biti. Zaradi nepravilnega dimnika,  lahko tudi kasneje pride do neprijetnih težav. Zato še enkrat apeliram, ne sezidajte dimnika sami, če niste za to usposobljeni.

In  kot vidite je kar nekaj različnih vrst dimnikov. Kakšen dimnik je za vaš dom najustreznejši in ta pravi bo ugotovil strokovnjak. On vam bo priporočal ali je za vas zidani, klasičen ali dimnik iz nerjavečega jekla. Je pa tudi odvisni s čim boste ogrevali stanovanje ali na drva, olje, palete… To velja za nove gradnje, se pa da tudi kasneje vse uredit, če menjate kurjavo. Ne boste rabili podirat dimnika in novega sezidat, če boste menjali kurjavo, strokovnjak bo vse uredil tako, da bo prav in ne boste imeli težav pri kurjavi.

Dimnik lahko z leti tudi postane dotrajan. Če mislite, da imate problem, poiščite strokovnjake za dimnike in vam bodo povedali kako naprej. zakaj bi bili v strahu, ko kurite raje se pozanimajte, saj pregled in da vam povedo kako naprej ne stane celo premoženje. Je pa res, da danes na novo gradnjah naredijo dimnike  kar tri slojni in z izolacijo, da zdrži kar dolgo, če ne za vedno. Seveda nekoč niso bili tako izkušeni, kot danes in moramo stare dimnike popravljat ter obnavljat.