Kako je igrača rubikova kocka pomagala pri učenju

Igrača Rubikova kocka je zelo znana didaktična igrača, ki jo poznamo že več desetletij. Ker je v zadnjih časih nakupovanje kock preko spleta drastično poskočilo, ima kocko vse več otrok in ostalih, kar seveda sproži nekakšno verižno reakcijo in vse več otrok si prav tako želi imeti svojo. Igrača Rubikova kocka je tako ponovno zelo prodajana, seveda pa je to dobra novica za vse tiste starše, ki želijo svojim otrokom pomagati pri razvoju, razmišljanju, krepitvi spomini in še drugih podobnih pozitivnih zadevah. Kako pa je igrača Rubikova kocka do sedaj že pomagala pri raznih zadevah, si lahko preberete nižje v članku, kjer opisujemo izkušnje staršev. Preden pa se lotimo tega, naj vam osvežimo spomin kako je igrača Rubikova kocka sploh nastala.

Rubikova kocka

Že kar nekaj dobrih desetletij nazaj jo je izumil Erno Rubik. Igrača Rubikova kocka pa na začetku ni bila zelo prodajana, saj je ni bilo možno dobiti drugje, kot na Madžarskem, v neki lokalni trgovini. Kaj kmalu je patent in licenco za igrača Rubikova kocka prevzelo znano ameriško podjetjem, ki je iz nje naredilo zanko, kot jo poznamo danes. Prodaja je kaj hitro poskočila, saj je bila igrača Rubikova kocka sedaj na voljo v veliko različnih državah in v različnih trgovinah. Danes jo seveda lahko kupimo tudi na spletu, tako da njena dostopnost nikakor ni vprašljiva. Igrača Rubikova kocka pa ima tudi že nekaj izpeljank (npr. Rubikova kača, Rubikova krogla, …), ki so prav tako zelo zabavne in nadvse poučne igrače, ki bi morale biti v zbirki igrač vsakega otroka.

Ko starše, katerih otroci se že dlje časa ubadajo z Rubikovo kocko, vprašamo, če je njihovim otrokom pomagala v kakršnemkoli smisli, nam vedno odgovorijo pritrdilno. Igrača Rubikova kocka jim je tako pomagala okrepiti spomin, prav tako je pomagala pri boljši motorični razvitosti. Ena super lastnosti, ki jih je igrača Rubikova kocka prenesla na otroke je tudi logično razmišljanje in pa potrpežljivost (za to so starši še najbolj hvaležni). Starši pravijo, da so njihovi otroci, odkar uporabljajo kocko, tudi veliko bolj skoncentrirani na trenutno delo – in to ne samo ko rešujejo kocko, vendar tudi pri drugih opravilih, kar je seveda super. Za takšne otroke je znano, da se potem veliko lažje in tudi hitreje učijo v šoli, kar je seveda spet dodatna prednost.

Do danes je bilo prodanih že več kot en milijon kock, igrača Rubikova kocka pa je na prodajnih policah tudi danes. Lažje jo boste sicer našli v spletnih trgovinah, ki so dostopne štiriindvajset ur na dan in sedem dni v tednu. Torej, če želite da vašim otrokom pri razvoju pomaga igrača Rubikova kocka, potem je skrajni čas da jo nabavite. Seveda lahko za začetek kupite lažjo različico 2×2, ki jo bo otrok lažje in hitreje rešil, prav tako pa mu bo dala navdih in zagon, da se loti tudi klasične Rubikove kocke 3×3. Ko bo vaš otrok že profesionalec pri reševanju klasične kocke, mu lahko priskrbite še kakšno zahtevnejšo – 4×4, 5×5 ali pa celo 11×11. Kaj pa veste, mogoče bo ravno vaš otrok postavil naslednji rekord.