Kakšna je zobna protetika. Cena dosegljiva?

Zobna protetika ali nadomeščanje zob je poseg, ki nam pride zelo prav ko nam pričnejo izpadat zobje iz znanega ali neznanega razloga. Vedno pa se nam zdi da zobna protetika stane celo premoženje za to si lahko pogledate cenik zobne protetike s klikom na povezavo.  Dandanes lahko zaradi različnih vzrokov izgubimo zobe, bodisi zaradi fizične poškodbe bodisi zaradi kakšnega bolezenskega stanja ali pa zaradi starosti in pomanjkanje kalcija. Različni so vzroki, vendar si vsi želimo, da bi imeli popoln nasmešek oziroma vsaj vse zobe, zato je zobna protetika prava izbira.

zobna protetika

Zobna protetika je s časom tako napredovala, da se bo težko opazilo kateri je pravi zob in kateri umetni. Strokovnjaki vam izdelajo zobe ki so v popolnoma enaki barvi kot vaši naravni zobje in tudi oblika se prilagaja ostalemu zobovju. Naj vas ne skrbi da se bo že na daleč opazilo da imate umeten zob ali pa več njih. Zobna protetika je idealna rešitev če ne želite da se opazijo manjkajoči zobje. Lahko vam izdelajo snemljive proteze ali pa fiksne, odvisno tudi od tega koliko zob bo nadomeščalo. Če je v igri en zob, potem bo fiksna proteza, medtem ko če so že skoraj vsi zobje in je to starostno pa po večini izdelajo snemljivo protezo, da jo lahko med spanjem odstranite.

Zobna protetika nam omogoča da hitro nadomestimo izgubljeni zob, pravzaprav je tudi funkcionalnost izgubljena če vam manjka zob. Ne moremo dobro žvečiti in se prehranjevati, verjetno nam tudi govor dela težave, odvisno od tega kateri zob je. Tako da moramo čim prej poskrbeti, da nam namestijo manjkajoči zob in da se lahko spet na vsa usta smejemo in kažemo zobe. Seveda je tudi samozavest uničena če nimamo zob. Tako da nam zobna protetika omogoča spet lažje in bolj srečno življenje, saj veste nasmeh je prvi vtis pri človeku.