Light rock fishing za uspešen ribolov brancina!

V kolikor ste se odločili, da bo naslednja riba, ki jo boste ujeli brancin, potem je izjemno pomembno, da poznate nekaj osnov, katere so vam lahko v pomoč in vam omogočijo, da bo ribolov brancina uspešen! Za začetek je sigurno potrebno vedeti, da poletje, ko so temperature vode v morju zelo visoke, ni ravno najbolj primeren za takšno misijo – počakajte raje obdobje zime, ko se voda malce ohladi – takrat je pravi čas, da napadete ribo, katera velja za izjemnega roparja, ribo z veliki očmi in širokimi usti in ribo, ki vam bo prinesla izjemen »dril«, še posebej, če jo boste lovili na »ultralight pribor«, torej ribiško palico, ribiško rolo in druge zadeve, ki so lahke, tanke in izjemno zmogljive!

Za začetek je potrebno povedati, da ultralight fishing ne pomeni ribolova majhni rib, ampak pomeni to, da lahko na t.i. »light pribor« ujamete tudi kapitalne primerke določenih vrst, še posebej, če veste kaj počnete! Če se boste torej na ribolov brancina odpravili v zimskih dneh, potem ste izjemno blizu uspeha – če pa ob to dodate še pribor za »ultralight fishing«, potem je uspeh skoraj zagotovljen! Vse kar morate vedeti je še, kje tole prekrasno in divjo ribo iskati, ter kako jo loviti! »Light rock fishing« je eden od načinov – kot že samo ime pove, so tukaj zraven tudi skale, torej boste morali malce hoditi, skakljati in to ribo poiskati!

ribolov brancina

Veliko krat veliki napori niso potrebni – za začetek se lahko odpravite poizkusiti srečo ob kakšne večje marine, kjer imajo le-te zaprte s skalami, ali pa se ob njih nahajajo kakšni naravni rti iz skal. Če imate možnost (beri: če voda ni premrzla), se lahko tudi v vodo podate z masko, ter malce preučite morsko dno – poiščite kakšne previse, večje vodne ovire in podobno – brancin se rad zadržuje v globini in iz nje napada v plitvino. Če boste našli takšno področje, ali pa celo na takšnem področju zasledili manjše ribe, katere bi ta riba lahko napadala, potem ste zelo blizu uspehu! Temu primerno izberite samo še vaše vabe (beri: naj bodo primerne za ultralight fishing – torej lahke in majhne) in verjamemo, da boste prijateljem lahko pokazali izjemno sliko, z izjemno ribo – kapitalnim brancinom!