Manična depresija ali bipolarna motnja

Za depresijo ste zagotovo že slišali. Mogoče pa še sploh ne veste, da pa poznamo različne vrste depresij. Ena izmed njih je tudi manična depresija. To depresijo pa v bistvu več ljudi pozna pod drugim imenom, ki pa je bipolarna motnja. Tukaj se gre za nihanje razpoloženja. Iz vesele osebe, se le ta lahko hitro spremeni ali v res žalostno osebo ali pa tudi v kakšno agresijo. Bolezen je težka, ne samo za obolelega, ampak tudi za vse bližnje. Je pa seveda takšni osebi potrebno vedno stati ob strani in biti ob njej v najtežjih trenutkih. Manična depresija je ena izmed hujših depresij.

manična depresija

Depresija je pa drugače pogosta bolezen, ki prizadene tako mlade, kot pa tudi stare. Gre se za bolezen, ki vpliva na čustva posameznika. Depresija, prav tako manična depresija lahko gredo tako daleč, da pa bolnik naredi tudi samomor. Zato moramo tudi na njega tudi paziti. Prav tako moramo paziti, da se pa ne bo počutil osamljenega. Imate pa drugače tudi res izrazite znake, da je oseba pa mogoče v depresiji. Pojavijo se lahko nihanja čustev, prevelika utrujenost, misli na samomor, težave s spanjem, izguba teže in še veliko več. Potrebno je čimprejšnji obisk zdravnika, da začnejo pomagati.

Manična depresija je res huda. Ljudje med slabim počutjem oziroma manično fazo počnejo samo slabo. Lahko se zgodi, da sprejmejo res slabe odločitve, ki jih lahko potem spremljajo celo življenje. Prav tako lahko hitro potrošijo res veliko denarja. V glavnem se med to fazo dogajajo samo slabe stvari, ki jih potem lahko preganjajo. Takšen človek potrebuje samo vzpodbudo in, da bodo bližnji vedno ob njih. Ne potrebujejo odrivanja in pa, da bodo ljudje jezni na njih. To jih potem lahko vodi samo še na slabše počutje, tudi že prej omenjeni samomor. Depresija v tej obliki je res najhujša. Zato bodimo ob bolnih in jih ne odrivajmo.