Nekaj napotkov za uspešno javno dražbo

Vsi smo bili enkrat zeleni in na začetku. A javne dražbe sploh niso tak bav-bav, da jih sam ne bi mogli uspešno izpeljati in si pridobiti nečesa zelo mikavnega po izjemno nizki ceni. Zbrali smo vam nekaj napotkov, ki jih le upoštevajte in uspeh bo zagotovljen. Garantirano!

javne dražbe

Za javne dražbe se pozanimajte pravočasno.

In to ne glede na to, za kakšen tip dražbe gre. To ni kupovanje z danes na jutri, za ugodno ceno se je potrebno malce potruditi. Vzemite si dovolj časa in začnite z raziskovanjem.

Poizvedite za dražbami, ki so že 2. ali 3. na vrsti

Pri teh so cene bistveno nižje, da o 4. ali 5. javni dražbi niti ne začnemo pisati. Te se zares splačajo, zato bodite pozorni – morda boste imeli srečo in naleteli prav na tako.

Pozanimajte se o tržnih cenah

Če že ne zaradi drugega pa zaradi tega, da boste vedeli, do katere meje ste pripravljeni zviševati ceno. Če je kakšna zadeva še posebej vroča, se hitro lahko zgodi, da bo cena kljub ugodnemu začetku narasla nad tržno vrednost. In tako ne boste čisto nič profitirali!

Pravočasno se pozanimajte o pogojih javne dražbe.

Potrebujete osebni dokument, ali je potrebno plačati varščino? Kdaj je zadnji rok prijave za javno dražbo? Vse to temeljito raziščite, preden se podate v to avanturo.

Najemite nekoga, ki bo dražil namesto vas.

Čisto nič neobičajnega ni, če za javno dražbo najamete prekaljenega mojstra. Zakaj bi se matrali s stvarmi, ki vam ne gredo od rok? Poleg tega ste lahko prepričani, da bo delo dobro izpeljano, verjetno veliko bolje, kot če bi se tega lotili sami.

A vidite, nobene potrebe ni, da bi se izognili javne dražbe samo zato, ker ne poznate sistema, ki za njo stoji. Sledite tem navodilom in življenje bo lažje!