Neprijetno vnetje mehurja

Ljudje moramo na svoje zdravje in telo zelo paziti. V našem telesu je ogromno organov in organskih sistemov, vsi pa opravljajo nešteto življenjsko pomembnih funkcij, katere nam omogočajo naše preživetje in pravilno delovanje. Kljub temu, da skrbimo za svoje zdravje in se pazimo, da se nebi nalezli kakšne bakterije ali virusa, naš še vedno vsak nekajkrat na leto doleti kakšna bolezen ali okužba. Tako pri ženskah kot tudi pri moških vseh starostnih skupin je zelo pogosto vnetje mehurja.

Vnetje mehurja je eden izmed težav pri okužbi sečil in je najpogostejše. Vnetje ponavadi nastane zaradi okužbe z bakterijami, znake vnetja pa prepoznate po tem, če imate pekoč občutek pri uriniranju, nenadno potrebo po uriniranju in pogosto uriniranje, če imate krče v mehurju, moten urin in v redkih primerih kri v urinu.

vnetje mehurja

Vendar morate biti pozorni, da vnetje mehurja ne zamenjate z razdražljivim mehurjem. Tako pri vnetju kot tudi pri razdražljivem mehurju. Razlog za pojav takšnih težav je prekomerna aktivnost mišic v mehurju, ki v možgane pošilja signal in napačne informacije, da je mehur poln. Na spletni strani www.vnetje-mehurja.farmedica.si lahko opravite tudi test o razdražljivosti mehurja.

Kadar se pojavi vnetje mehurja vam vaš zdravnik ponavadi predpiše uporabo antibiotikov, kar pa ni tako zelo priporočljivo, saj se telo ob prekomerne uživanju antibiotikov na njih že navadi in tako ne učinkujejo več. Telo se navadi na antibiotike zato, ker vnetje mehurja ni le enkraten pojav, ampak se lahko pojavlja redno in večkrat, zato antibiotiki ne delujejo več. Na težave in vnetje mehurja lahko poskrbite z naravnimi zelišči, in sicer z vedno zelenim gornikom, zlato rozgo, z brusnicami in navadnim gladežem. Eno izmed koristnih zdravil, izdelanih iz zelišč, ki učinkovito pomaga pregnati vnetje mehurja je Canephron. Za več informacij in nasvetov za vnetje mehurja najdete na spletni strani www.vnetje-mehurja.farmedica.si