Otroški vozički

Otroški vozičkiOdločitev o tem, kakšen voziček kupiti za otročička, je za starše zelo pomembna, prav tako pa jim povzroča tudi precej preglavic, saj ne vedo, za kakšen tip vozička se odločiti. Najbolj pomembna pa je ta odločitev za otroka, saj se bo prav ta prevažal v njem, zato pri izbiri pravega prevoznega sredstva za našega malčka mislimo v prvi vrsti prav na udobje in varnost potnika. Kako izbrati pravi voziček lahko preverite na strani http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicki/.

Novorojenčki morajo ležati na postelji in zato je fino, da voziček to omogoča in čeprav so vozički bolj primerni za mlajše otroke, niso vsi primerni za novorojenčke, saj nimajo vsi ravnih naslonjal. Nekateri modeli vozičkov imajo obrnljiv sedež, tako da lahko otrok gleda proti vam, ali ko je nekoliko starejši na sprehodu opazujejo okolico. Dokler je otrok še novorojenček boste verjetno raje videli, da gleda proti vam, kar omogoča veliko stika z očmi.

Prav tako pa se vozički razlikujejo tudi po tem, kako se jih da zložiti in potem postaviti, kar je zelo pomembno predvsem, če veliko uporabljate javni prevoz ali avto. Fino je, če se jih da kar najhitreje zložiti in potem postaviti, ter prav tako, da se voziček prilega prtljažniku vašega avtomobila oziroma da je čim bolj kompakten, da ne zasede preveč prostora, če na primer poleg vozička na potovanje vzamemo še kovčke s prtljago.

Vozički so opremljeni z različnimi tipi koles, ki so lahko fiksni, vrtljivi ali jih je mogoče zakleniti, kar omogoča sprehajanje v različnih situacijah. Velikost koles je odvisna od modelov, pri čemer lahko večja kolesa ponudijo boljše vzmetenje, nekateri modeli pa so opremljeni tudi s kolesi s pnevmatikami za udobno vožnjo po neravnem terenu.

Voziček, ki ga izberete, naj bo enostaven za premikanje. V primeru, da ste še vedno noseči, boste težko dobili občutek za voziček. Lahko pa prosite kakšnega prijatelja z otrokom, če bi šel z vami po nakupih in z vami preizkusil voziček. Voziček poizkusite potiskati z eno roko, kar vam bo prišlo prav v primeru nakupov ali pogovora po telefonu. Prav tako preverite, če so ročaji nastavljivi, saj vam bo to zelo pomagalo pri udobju.

Na koncu nujno preverite še varnost vozička, predvsem zavore in varnostne pasove. Pri nakupu razmislite še o sezoni nakupa. Ko prihaja poletje boste morda želeli, da bi bili s svojim otrokom na plaži, tako da imejte v glavi, da boste želeli voziček uporabljati na pesku. Prav tako, če se bliža zima, premislite o tem, da bo oprijem na ledu in snegu dober, vožnja pa varna.