Kako lahko proktolog pomaga, če v blatu opazite kri

Proktolog se ukvarja s težavami na področju danke in zadnjika, kot so hemoroidi, vnetja, zaprtja, krvavitve, polipe in druge težave z debelim črevesjem tar anusom. Izkušen proktolog vam bo znal pomagati tako, da si pogleda problem, naredi raziskave, diagnosticira in vam odredi zdravljenje, ki je najbolj primerno za vašo težavo. Torej, če imate težave s stalnim zaprtjem, krvavitvami v blatu, bolečinami in srbenjem, potem je to lahko resen znak, da je nekaj zelo narobe z vašim črevesjem in zadnjikom. Ukvarja pa se lahko tudi z vraščenimi dlakami, ki se lahko močno zagnojijo.

proktolog

Proktolog se ukvarja tudi z razjedami na sluznici danke, kar je izjemno zoprna zadeva, ki ni prav prijetna in je boleča. Se pa da vse pozdraviti. Imate lahko tudi krvni strdek v hemoroidih, kar je tudi treba operativno odstraniti. Redko se zgodi, da tam nastane rak, vendar je možno, zato je treba težave takoj preveriti, kaj sploh so. Izkušen proktolog, ki se vam bo posvetil bo to odkril in vam postavil pravo diagnozo, ki je ključna zato, da se pozdravite.

Okoli zadnjika se lahko naredijo razne poškodbe, ki so lahko posledica porodov ali spolnih praks in jih je treba pozdraviti. Tudi medenično dno lahko popušča, zaradi česar uhaja črevesje skozi zadnjih, kar ni dobro, zato se prepustite pregledu, ki ga izvede proktolog v ugledni bolnišnici in vam pomaga težavo odpraviti na pravilen način.

Tudi, če ne morete zadrževati blata, vam bo zdravnik ustrezno pomagal s terapijami, ki so uspešne in zanesljive. Če imate razne izcedke, krvavitve, boleče odvajanje, zatrdline in otekline ter tudi vročino, potem ga le obiščite, saj ne boste mogli sami vedeti, kaj je narobe. Ni treba preveč čakati, da se težava ne razvije in ne zakomplicira v resno obolenje. Vse bolezni je najbolje preprečiti in pa zdraviti na začetku, če so se že pojavile, saj bo zdravljenje najbolj uspešno.