Različni radiatorji, s katerimi boste lahko optimalno ogrevali vaš dom

V Sloveniji je uporaba radiatorjev zelo razširjena – v večini gospodinjstev so nameščeni kot klasični del centralnega ogrevanja, množično pa se uporabljajo tudi električni radiatorji ter kaloriferji. Slednji nam pogosto pridejo prav za dogrevanje naših stanovanj ali počitniških objektov ob posebej nizkih temperaturah. Prav nam lahko pridejo celo kot osrednji sistem ogrevanja v objektih, ki nimajo kotlovnice.

Čeprav ima ogrevanje s pomočjo radiatorjev zelo dolgo življenjsko dobo, tudi slednji nekoč zastarajo. Primer tega najpogosteje najdemo v objektih, ki so bili zgrajeni v prejšnjih desetletjih. Če tudi vi bivate v enem izmed slednjih, je morda čas, da svoj sistem ogrevanja nadgradite z novimi radiatorji ter poskrbite za boljše ogrevanje z enostavnejšim reguliranjem temperature. V trgovini eMundia ne spreglejte ponudbe različnih vrst radiatorjev, ki bodo poskrbeli za optimalno ogrevanje ter popestrili in posodobili videz vaših prostorov.

Na kaj bodite pozorni pred nakupom novih radiatorjev? Pozornost namenite predvsem sistemu ogrevanja, ki se od stavbe do stavbe lahko močno razlikuje. Upoštevajte torej sistem, po katerem so razporejene vaše ogrevalne cevi ter izberite temu prilagojene radiatorje. Na voljo imate radiatorje, izdelane iz različnih materialov. Najbolj razširjeni so zagotovo aluminijasti, saj oddajajo več toplote kot jekleni, prav tako pa niso občutljivi na vlago ter rjavenje.

radiatorjiGlede na izvedbo se radiatorji delijo na panelne, cevne in členaste, nadalje pa jih razločimo tudi na tip energije, ki jo potrebujejo za svoje delovanje. Najpogosteje je to segreta voda, ki se pretaka po ogrevalnem sistemu, kot že omenjeno, pa sta to lahko tudi elektrika ali olje. V zadnjih časih najpogosteje uporabljamo panelne radiatorje. Slednji so gladki ter enostavni za čiščenje. Cevne radiatorje, imenovane tudi kopalniški radiatorji, po navadi nameščamo v kopalnice, kjer nam lahko odlično služijo tudi za sušenje brisač ali perila. Sestavljeni so iz več vertikalno nameščenih cevi, na katere lahko perilo popolnoma preprosto obesimo.