Kateri šotor bi bil za vas najboljši

Šotor je super zadeva za kampiranje, pa naj bo majhen, klasičen, za kombi ali sodobne samonapihljiv. Kateri šotor boste kupili je odvisno od tega, za kaj ga potrebujete. Osebni šotori so majhni in so za dve, štiri ali šest oseb, nosite pa jih lahko s seboj v nahrbtniku ali na kolesu in motorju ter v avtu in potujete, kamor hočete. Tak šotor lahko postavite kamorkoli v naravi ali v kampu in boste v njem na varnem pred dežjem ter soncem. Tudi živali ne bodo mogle do vas in hkrati boste skriti ped pogledi. Vendar pozor, ko izbirate take šotore, naj bodo narejeni iz več plasti, naj bo spalnica ločena od zgornjega dela in naj bo njegova površina tako narejena, da zdrži velike količine vode, ker boste drugače plavali v njej.

Klasičen šotor za več oseb, od štiri pa več, je ponavadi dosti večji in ste v njem lahko tudi pokonci. Ima lahko več spalnic, ki so med seboj ločene ter predprostor in kuhinjo. Oblike je lahko bolj krogle, kvadraten, pravokotne ali je kot tunel. Tudi pri teh šotorih pazite na kakovost in na večslojnost. Izberite tudi take, ki so vam všeč glede pozicije oken in naj imajo vedno mreže proti mrčesu na oknih ter zračniku. Šele tak šotor vam bo omogočil kakovostno bivanje v naravi in v kampu poleti, pa tudi pozimi, če kupite zimskega.

Šotor za vozila je drugačen in se v vpne lahko v kombi ali na prikolico in podaljša bivalni prostor, da ga imate več na razpolago. V njem lahko kuhate in spite, imate hišne ljubljenčke, goste in tudi se lahko preoblečete ter pustite tam mokro perilo in čevlje, če dežuje ali pridete izpod tuša in iz morja. Če dežuje, boste tam lahko tudi sušili perilo, v vozilu pa boste imeli super pogoje za bivanje. Prelistajte spletno stran in izberite tistega, ki vam je več in je primeren za vas, saj imajo vsi natančne opise.