Tečaj varne vožnje

Naša vozila se v različnih vremenskih pogojih ter cestnih razmerah obnašajo na različne načine, varna vožnja pa je ključnega pomena pri preprečevanju nezgod in nesreč. Tečaj varne vožnje je namenjen vsem, ki želijo svoje znanje poglobiti, ga razširiti ter praktično preizkusiti, kako različne razmere izgledajo v realnem svetu.

Varna vožnja je tako obvezna za voznike začetnike, ki so šele prek kratkim opravili vozniški izpit. Usposobljena ekipa strokovnjakov v naši avtošoli (www.bb.si/bb-treningi-voznje/varna-voznja) bo poskrbela, da boste svoj dan preživeli na zabaven način, podali pa vam bodo tudi ogromno zanimivih informacij ter, kar je najpomembneje, vas naučili, kako se odzvati na različne nepredvidljive cestne razmere.

Z dodatnim usposabljanjem iz varne vožnje se bodo srečali tudi posamezniki, ki jim je izrečeno prenehanje vozniškega izpita, v program pa jih napoti sodišče v primeru odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti izpita. V tem primeru je varna vožnja obvezna za posameznike, ki jim je prenehala veljavnost vozniškega izpita. Tečaja se morajo udeležiti pred ponovnim opravljanjem vozniškega izpita. Varne vožnje pa se lahko udeležijo tudi tisti, ki ima 4 kazenske točke, do dneva, ko opravi program, pa ne preseže 17 kazenskih točk (če mu slednje niso bile izrečene zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter ostalih psihoaktivnih snovi). Ko voznik zaključi program, se mu 4 kazenske točke izbrišejo.

Zgoraj navedena varna vožnja predstavlja usposabljanje ter trening osnovnih veščin. Odločite pa se lahko tudi za nadaljevalni tečaj, pri katerem se intenzivnost ter zahtevnost treninga poveča. Znanje, ki ste ga pridobili na prvi stopnji, bomo poglobili s postopnim uvajanjem višje hitrosti vožnje ter novih izzivov.

V naši avtošoli poleg tečaja za osebna vozila izvajamo tudi treninge varne vožnje za motoriste, intervencijska vozila in gospodarska vozila. Ljubitelji divjih športov ste vabljeni tudi na trening driftanja, kjer boste v kontroliranem okolju lahko izpilili svoje veščine drsenja avta po cestišču, brez velike obrabe vaših pnevmatik. Za ljubitelje vozil s štirikolesnim pogonom ter strmih pobočij smo pripravili tudi tečaj Off road. Na poligonu za terensko vožnjo se boste naučili, kako poteka varna vožnja po pobočjih ter strmih in spolzkih podlagah.