Najboljše beljakovine za športnike

Če ste ravno začeli obiskovati fitnes ste prav zagotovo videli nekaj ljudi, ki pijejo nekakšno gosto pijačo. Ta pijača je narejena iz proteinov oz. iz beljakovin. Če ne veste nič o proteinih oz. beljakovinah si preberite ta članek, saj boste izvedeli katere beljakovine so dobre za vas. Če pa že veste kaj proteini so, potem zagotovo hočete izvedeti kje bi lahko dobili kvalitetne in ugodne proteinske praške. Če si hočete kupiti beljakovine v prahu potem vam priporočam, da obiščete spletno stran nanox.si, kjer si lahko tudi preberete več o proteinih.Beljakovine

Danes imamo v Sloveniji zelo veliko vrhunskih športnikov in skoraj vsi  k prehrani dodajano beljakovine, saj si tako pridobijo mišično maso. Proteini so tako rečena športna hrana to pa ravno zato, ker da telesu zelo veliko energije in zato ker pospeši regeneracijo mišičnih tkiv in vezja. Proteini niso nič drugačni od navadne hrane le, da so razčlenjeni na tako majhne dele da izgledajo kot prah. Beljakovine so uporabne ne glede na to ali ste športnik ali ne. Pri uporabi morate le malo paziti, saj lahko postanete hiperaktivni ali pa odvisniki. Najbolj priporočen vnos beljakovin v vaše telo je 1 g do 2 g na kg telesne mase, kar pomeni, da povprečen človek s 75 kg lahko zaužije do največ 150 g beljakovinskega praška.

Beljakovine pa niso samo za športnike temveč so zelo uporabni tudi tistim, ki se hočejo znebit odvečnih kilogramov. Najbolj primeren beljakovine za take ljudi je BCAA prašek, ki naj bi nam dal zadostno količino energije. V zgoraj omenjeni spletni trgovini si lahko kupite BCAA prašek ampak to še ni vse, saj ženskam ponuja tudi vegetarijanski beljakovinski prašek, ki je narejen iz rumenega graha ali pa iz soje, riža in jajčnih beljakov. Take vegetarijanske beljakovine boste našli pod izdelki z imenom Conquest. Proteini so predvsem narejeni iz mlečnih izdelkov in sirotke tako, da če ste alergični na mlečne izdelke vam vsekakor ne priporočam beljakovine v prašku.