So brisalci na vašem avtomobilu že obrabljeni?

Naloga avtomobilskih brisalcev je zelo pomembna – z njihovo pomočjo se lahko vozimo varno tudi v dežju ali snegu, očistiti pa nam pomagajo tudi umazano vetrobransko steklo. Ker brisalce uporabljamo le v posebnih razmerah, napak v njihovem delovanju običajno ne opazimo dokler ni prepozno. Zaščitite se ter se opremite z novimi brisalci, še preden vas pustijo na cedilu v nevihti.

Tudi če jih ne uporabljamo pogosto, je brisalce potrebno menjati redno. Guma se namreč obrabi, brisalci pa površine stekla zato ne obrišejo več dobro. To se pozna pri kakovosti in varnosti vožnje, saj nam zamegljen pogled le otežuje vožnjo v že tako slabih razmerah. Čas menjave je sicer fleksibilen, vendar pa jih je priporočljivo menjati vsako leto, oz. takoj, ko opazimo znake obrabe.

brisalci

Kakšni so torej znaki, da so brisalci potrebni menjave? Menjava je potrebna, kadar slednji ne opravljajo več svoje naloge – če opazite, da kljub vklopljenim brisalcem, voda še vedno zastaja na steklu ter vam onemogoča nemoten pogled na cesto. Menjava je prav tako potrebna, če povzročajo moteče zvoke (škripanje ali praskanje), saj je to znak obrabe. Brisalci v dobrem stanju se bodo nemoteno premikali iz ene v drugo smer. Če opazite, da se ne premikajo istočasno in enakomerno, to pomeni, da je čas za menjavo. Najprimernejši čas za menjavo brisalcev je spomladi, saj so bili slednji največ v uporabi prav pozimi.

Če boste z menjavo čakali predolgo, vas lahko to stane veliko. Obrabljene metlice lahko poškodujejo vaše prednje ali zadnje steklo oz. ga opraskajo. Tudi manjša obraba stekla se lahko konča v zmanjšani vidljivosti, menjava stekla pa je vsekakor občutno dražja kot menjava brisalcev. Poskrbite zanjo preden bo prepozno. V naši trgovini boste našli različne metlice brisalcev ter mehanizme z in brez motorja za vsako avtomobilsko znamko ter model. Pobrskajte po naši ponudbi ter izberite tiste, ki se skladajo z vašim vozilom.