Dober dermatolog

Kdo je dober dermatolog? Dober dermatolog je oseba, ki se zna ukvarjati z zdravljenjem kože,nohtov,žlez… Dermatologija je vrsta medicine, ki se ukvarja z Kožnimi boleznimi, alergijami ter vseh vrst bolezni povezani s kožo. Ena od dobrih dermatologinj je Mojca Sever, ki je zaposlena v splošni bolniščnici v celju. ukvarja se tudi z odkrivanjem kožnega raka v zgodnjem obdobju in ukvarja se tudi z krpičnim testiranjem.

Študirala je v Ljubljani smer medicina in medicinska fakulteta in kasneje se je specializirala za dermatologinjo. Je tudi članica evorpske akademije za dermatovenerologija in ima zelo veliko izkušenj z zdravljenjem. Dober dermatolog se tudi ukvarjajo z alergijami. Alergija je, ko je oseba preobčutljiva na snov, vendar to snov lahko normalni ljudje z lahka prenesejo. Da se alergija razvije, mora oseba ki je alergična na to stvar zaužiti ali biti precej blizu nje. Če se to zgodi, se pojavijo napake na koži zato je zelo priporočljivo oditi in se posvetovati z dobrim dermatologom. Alergija lahko tudi pojavi z vdihavanjem snovi ki smo na njo alergični.

Dober dermatolog se tudi ukvarja z staranjem kože  ter kako bi ohranile mlad

dober dermatolog

ostni videz. Pri tem se je priporočeno posvetiti z dobrim dermatologom ali dermatologinjo, ker je to zelo pomembno kaj ti priporočajo za nadaljevanje.

Pri nekaterih najstnikih v obdobju pubertete se pojavijo akne. to je bolezen žlez lojnic pri katerem se zmanjšajo pore. pri tem nastanejo mozolji, in okuženi ognojki. Seveda to ne zgleda lepo na koži še posebaj pri najstnikih, zato se je priporočljivo posvetovati pri dermatologu ali zdravniku, da dobiš zdravila, kreme itd.

Skoraj vsak človek ima kožno znamenje, nekateri na bolj vidnem mestu, nekateri na manj vidnem mestu, vendar je zelo moteče na videz, zato se je potrebno naročiti pri osebnem zdravniku, ta pa te napoti k dermatologu. Ta nato pogleda kožno znamenje in presodi ali je za operacijo ali za kaj drugega.