Jahanje prinaša različne fizične, čustvene ter socialne koristi

Čeprav jahanja konj morda ne povezujete s fitnesom v sodobnem pomenu besede, predstavlja ta dejavnost precej naporno, a izjemno sproščujočo vadbo, od katere boste odnesli veliko več, kot izključno razvoj mišic. Razvili boste svoj čut za ravnotežje, hkrati pa se naučili sodelovanja na najglobljem nivoju, kjer boste svoje ukaze sporočali s telesom, in ne le z s pomočjo besednega komuniciranja. Razvili boste tudi svoje čustvene spretnosti, kot je sposobnost zaupanja.

Konjeništvo Peterlin že vrsto let skrbi za konje, njihovo dobro počutje ter zdravje. Na posestvu imamo veliko različnih konj, ki smo jih z lastnimi izkušnjami ter znanjem vzgojili v krotke ter prijazne, ljubeče do ljudi. Vsakomur, ki ima težave z lastnim konjem, nudimo, da ga pripelje v naše varstvo, kjer bomo zanj nadvse poskrbeli, hkrati pa ga naučili sodelovanja, zanesljivosti ter različnih ukazov.

konjenistvo

Varstvo oz. oskrba konj, njihovo ujahovanje, korekcija ter socializacija pa niso edine storitve, ki jih Konjeništvo Peterlin nudi svojim strankam. Konjeništvo Peterlin na posestvu Jurečič izvaja tudi najrazličnejše programe jahanja, tako za otroke, kot za odrasle. Svoje najmlajše lahko vpišete na jahanje za otroke, kjer bodo svoje veščine pridobivali s pomočjo prijaznih in krotkih ponijev,  v vseh letnih časih (v naravi ali pa na pokritem jahališču). Šolo jahanja vedno znova pripravljamo za osebe, ki bi želeli spoznati osnove jahanja, ali pa že osvojena znanja nadgraditi. Konjeništvo Peterlin nudi različne individualne treninge, prilagojene znanju posameznika.

Če želite, da vaši otroci doživijo posebne, aktivne počitnice, ki jih zagotovo ne bodo nikoli pozabili, vas Konjeništvo Peterlin vabi na počitniško varstvo ter tabore, izpeljane v povezavi s konji ter vsakodnevnim delom na kmetiji. Tako se bodo vaši najmlajši spoznali z živalmi, se z njimi naučili ravnati, predvsem pa jih spoštovati ter se do njih primerno obnašati. S spoznavanjem je mogoče premagati tudi strah do živali, ki med mladimi čedalje bolj prevladuje.