Kaj je selektivno lasersko sintranje?

V kolikor vas zanima lasersko sintranje kliknite www.deproma.si/tehnologija. Kaj sploh je sintranje? Sintranje je z drugimi besedami zgoščevanje. Sintranje predstavlja nekakšno zgoščevanje ali medsebojno povezovanje kovin in prašnih delcev.

lasersko sintranjeZ lasersko sintranje oblikujemo zamišljen izdelek. Ena glavnih lastnosti lasersko sintranje izdelkov je njihova polna uporabnost. Ko izdelujemo določen izdelek s pomočjo laserskega sintranja, ga izdelujemo postopoma, sloj za slojem. Glavni material za izdelavo izdelkov z laserskim sintranjem je polimidni prah. Stroj Formiga nanese polimidni prah v vnaprej določeni debelini ter z laserjem obsveti mesto izdelka. Lasersko obsevanje in nanos polimidnega prahu se ponavlja, vse dokler ni izdelek v celoti končan. Ko je izdelek končan sledi hlajenje in čiščenje.

Za izdelavo izdelkov z lasersko sintranje se uporablja tudi računalniški CAD program. Izdelek se oblikuje v računalniškem programu v 3D računalniški model. Ko je izdelek oblikovan se ga le pretvori v STL datoteko in je nared za izdelavo. Z lasersko sintranje se lahko izdela zelo kompleksne oblike. Pri 3d tisku so potrebne podporne strukture, ko pri laserskem sintranju ni potrebe po tem. Polimidni prah se v postopku izdelave ves čas nahaja v bližini kosa in mu s tem nudi oporo, zato pri večjih naklonih ni potrebe po podpornih strukturah.

Lasersko sintranje pa omogoča tudi izdelavo sestavnih gibljivih elementov. V kolikor izdelujemo kose z gibljivimi elementi je potrebno zagotoviti minimalno zračnost. Zračnost pa je nujna, da se kosa med seboj ne sprimeta.

V kolikor vas zanima lasersko sintranje se lahko obrnete na podjetje Deproma d.o.o. Podjetje Deproma na področju laserskega sintranja uspešno deluje že od leta 2014. Imajo najnovejšo tehnologijo laserskega sintranja plastičnih kosov. Za lasersko sintranje uporabljajo izjemno kvalitetne stroje proizvajalca EOS iz Nemčije, ki je zelo priznano. Zaposlene imajo izkušene mojstre na področju laserskega sintranja in tako zagotavljajo najbolj kvalitetne izdelke. Za več informacij ali morebitno naročio lahko obiščete njihovo spletno stran www.deproma.si.