Kako se opremijo predsobe

predsobeV navadi je, da ko gradimo hiše, ne pozabimo na predsobe. Kaj pa sploh predsoba je in kakšen je njen namen, pa boste izvedeli v nadaljnjem branju tega članka.

Velikokrat opazimo po televiziji, če gledamo ameriške nanizanke, da določena hiša nima predsobe. Američani so tudi navajeni da po hiši hodijo v isti obutvi kot pa zunaj. Ko odprejo vhodna vrata, se ta ponavadi odprejo kar v njihovo dnevno sobo ali pa na hodnik, če ga sploh imajo. Umazanijo ki pa jo prinesejo od zunaj, pa trosijo po celi hiši.

Namen predsobe je predvsem, da tam shranimo svojo obutev, katero največkrat uporabljamo, obesimo plašč, šal, kapo, ključe, mogoče tudi očala. V predsobi imamo lahko tudi ogledalo, da lahko na hitro popravim svoj izgled preden zapustimo hišo. Vso opremo pa si lahko naročite na www.opremisidom.com/category/predsobe.

Predsobe so ponavadi kar “integrirane” v hodnik, če je ta malo večji in širši seveda, lahko pa je to dobesedno prostor zase skozi katerega gremo zmeraj, ko gremo iz ali v hišo ali stanovanje. Predsobe so tudi drugače opremljene, imajo malo vsakega. Lahko imajo omarice ali police za čevlje, posebno polico za copate ki jih uporabljamo znotraj hiše, polico za razne manjše brklarije kot so očala, ključi, obeski ipd.. Potem imamo lahko tudi večje omare ali pa samo obešalnike za oblačila, ki si jih nataknemo, preden odidemo iz predsobe v zunanji svet. Lahko sobo opremimo tudi z ogledali, in pa seveda z lučmi, da ponoči sploh kaj vidite.

Dobrodošle so tudi manjše klopi, na katere se lahko usedimo ko se sezuvamo ali obuvamo ali pa preprosto iz razloga da se lahko v predsobi malce spočijemo. Predsobe služijo tudi temu, da hišo malo bolje izoliramo. Namreč, če je predsoba prostor zase in ima najmanj dve vrati, ena vhodna druga notranja. Če gremo v hišo v hladnem ali slabem vremenu, se bodo razne neprijetnosti ustavile v predsobi, iz hiše pa tudi ne bomo izgubili veliko toplote.