Kvalitetno spletno gostovanje

Če ste lastnik spletne strani, ali pa se odločate za postavitev nove spletne strani, spletnega portala ali kakšnega bloga, potem boste v vsakem primeru potrebovali spletno gostovanje kot je recimo http://www.si-shell.net/spletno-gostovanje, na katerega boste nalagali vse podatke, katere boste želeli, da se prikazujejo obiskovalcem vaše spletne strani. Spletno gostovanje odloča o hitrosti delovanja oz. nalaganja vaše spletne strani, kar je zelo pomembno za vaše obiskovalce, prav tako pa tudi za spletne brskalnike, ki imajo zelo radi, da se spletna stran nalaga hitro.

spletno gostovanje

Spletno gostovanje morate izbrati tako, da bo na njem dovolj prostora za vse, kar boste želeli na spletno gostovanje naložiti. Gostovanja so običajno locirana na več različnih lokacijah, kar je predvsem dobro iz stališča same varnosti, saj so v primeru vdora podatki tako bolj varni. Cene za spletno gostovanje so zelo različne, kar je povsem logično, saj nam ponudniki spletnih gostovanj ponujajo več različnih paketov, ki vključujejo različne ugodnosti. Na spletu je mogoče najti tudi brezplačna gostovanja, uporabo le teh pa vam odsvetujemo, saj ste pri njih zelo slabo zaščiteni, kar pomeni, da vaši podatki pri takem ponudniku še zdaleč niso na varnem, zato nikar ne nalagajte podatkov na tako spletno gostovanje, še posebej ne podatkov, ki so ključni za delovanje vaše organizacije.

Spletno gostovanje vam lahko omogoča tudi, da na njemu gostite več različnih spletnih strani, zavedati pa se morate, da bodo v tem primeru vse domene, ki bodo povezane s tem gostovanjem imele enak IP naslov, kar je v določenih primerih, ko se domene uporabljajo še za kaj drugega in ne samo za namen promocije oz. oglaševanja lahko škodljivo. Upam, da sem vam sedaj malo pobližje predstavil kaj spletno gostovanje sploh je in na kaj morate biti pozorni pri nakupu gostovanja za vaše spletne strani. Pred nakupom vam še svetujem, da se pozanimate pri več različnih ponudnikih in izberete tistega, ki vam za vaš denar ponuja največ.