Pestra izbira ponudb za smučanje 2016

Kam na smučanje 2016? Ponudba je vsekakor pestra, od slovenskih do smučišč v sosednjih državah pa tudi potovanja malo dlje. Za vsakega se najde nekaj, odvisno od sposobnosti in želja.

smučanje 2016

Smučanje 2016 bo po napovedih zacvetelo šele februarja, saj vremenske razmere, kot napovedujejo, prej ne bodo dopuščale odprtja vseh smučišč in obratovanja v polni meri. Za smučanje 2016 že sedaj lahko izberete novo opremo, ravno sedaj se začenja obdobje smučarskih sejmov, na katerih ne manjka tako nove, kot rabljene opreme. Če ste v smučanju že strokovnjaki, boste verjetno kupovali predvsem novo, če se šele učite, pa je morda bolje poseči po stari, ki je ne bo škoda in jo boste lahko brez slabe vesti naslednjo sezono zamenjali za novo. Smučanje 2016 odpira tudi kar nekaj možnosti za naše najmlajše, številna smučišča namreč organizirajo začetne ali nadaljevalne otroške tečaje smučanja, pa tudi varstvo za urice, ki jih starši želijo preživeti na belih strminah.

Kdaj pa otroke sploh postaviti na smuči? Študije nakazujejo, da je to najbolje storiti med otrokovim četrtim in sedmim letom starosti. Zato, če je vaš malček v tem obdobju, morda smučanje 2016 pride v poštev tudi zanj. Z enim se vsi strinjamo, otrok nikar ne silite na smuči. Bistveno je, da sam pokaže zanimanje, saj smučanje konec koncev ni ravno najlažji šport na svetu in zahteva kar nekaj vaje, preden se je otrok sposoben prosto peljati po smučišču. Zato je bolje, da otroku tega ne vsilimo, sam mora razviti veselje do snega in smučanja, da bo njegov hobi zdržal več kot le kakšno leto. Zaradi velikega števila smučarskih šol se mnogo staršev odloči, da bo svojega malčka vpisalo na vsaj nekaj ur smučanja pod strokovnim vodstvom. Takih šol bo tudi smučanje 2016 prineslo kar nekaj, o njih pa je vredno razmisliti. Nihče namreč ne bo vašemu otroku razložil bolje in nanj pazil bolj kot nekdo, ki se s tem profesionalno ukvarja.