Rinoplastika oziroma operacija nosu

Operacija nosu ali drugače povedano rinoplastika je lepotni poseg ko kirurg plastik opravi korekcijo oziroma operacijo nosu. Prav od njegovih ročnih sposobnosti je odvisen videz pacientovega obraza, zato velja da je rinoplastika eden od najbolj zahtevnih in odgovornih posegov kar se tiče lepotne kirurgije. Cilj lepotnega posega na nosu je doseči harmonijo obraza. Nos morajo preoblikovati do te mere, da je le ta v simetriji z obrazom. Tudi kadar je potrebno narediti korekcijo notranjih nosnih struktur, ki vlivajo na dihanje, spanje, hranjenje in zamašene nosnice, pride v poštev rinoplastika.

Pri osebah, ki so mlajše od 25 let in je potrebna rinoplasika, mora kirurg upoštevati, da se pacientova glava še razvija. Glava bo še zrasla, nos pa bo ostal isti. Pri operacijah nosu mora kirurg tudi upoštevati obliko ličnic, oči, ust, obrvi in brade. Definitivno mora kirurg gledati na omenjene stvari, kajti na obrazu je sinonim za nos zlati rez. Nos si lahko tudi poškodujemo in je zato posledično deformiran, lahko pa se pojavijo tudi težave z dihanjem. Spet drugi se lahko rodijo z nesimetričnim nosom, le ta je velikokrat kljukast, prevelik oziroma kako drugače nepravilen. Taki ljudje so velikokrat tarča zbadljivk in tako pridobijo nizko samopodobo. Ravno zato je tukaj rinoplastika, s katero se da odpraviti tovrstne težave, saj si vsi želijo imeti lepši nos. Tudi na splošno se vedno več ljudi odloča za lepotne popravke na obrazu ali telesu, nekateri iz estetskih problemov spet drugi pa iz vidika zdravstvenih težav. To pa ni več nobena sramota, saj ima vsak pravico da se v svoji koži počuti kar najbolje.

rinoplastika

Skozi leta se je estetska kirurgija zalo razvila, s tem pa tudi rinoplastika. Tako se pri posegu nepravilnosti odpravijo največkrat brez problemov, okrevanje pa je hitro. Rinoplastika je poseg pri katerem spite in zato ne čutite bolečin, da zaustavijo krvavitev pa vam vstavijo v nos tampone, ki jih odstranijo tretji dan po operaciji.