Rojstni dnevi veselje ali žalost

Približuje se dan, ko bo vaš otrok dopolnil še eno leto. Človek ne more mimo, da ne bi pomislil kako hitro čas beži, ko otroci rastejo. A hkrati z veselim dogodkom se približuje tudi veliko stresa in organizacije. Rojstni dnevi, ki se nizajo leto za leto vedno znova za sabo potegnejo določena pričakovanja in s tem povezane skrbi.

Kako otroku organizirati lep rojstni dan, na katerem se bodo vsi lepo razumeli in igrali, ko pa je tako veliko dela s hrano in strežbo. Pogostokrat pa tudi s samimi starši, ki so svoje otroke pripeljali na obisk. Kolikokrat so vas rojstni dnevi pustili prazne in razočarane, ker so bili slabo organizirani, omejeni samo na hitro hrano, sladkarije in sladko pijačo. Danes se starši pogostokrat odločijo tudi za praznovanje izven svojega doma. S pomočjo drugih organizatorjev, ki pa imajo lahko dobre ali slabe animatorje.

rojstni dnevi

Animator pa je pri izvedbi bistven. Poleg tega pa je tudi aktivnost precej neustvarjalna in omejena le na iskanje skritega zaklada polnega sladkarij, ki si jih otroci razdelijo. Vse skupaj se zaključi v bori uri ali dveh. Ali ne bi bilo kvalitetnejše, ko bi bili rojstni dnevi izkoriščeni za urjenje v skupinskem sodelovanju, ustvarjanju, polni otroških iger in norčavosti. Radosten dan, kjer se slavljenec in njegovi prijatelji dobro razumejo in nekaj novega naučijo. Pomembno je, da so pravila igre jasno določena in se želje staršev in otrok spoštuje.

Zanimiva rešitev pri organizaciji se mi zdi animator na dom. Ko animator, ki si ga sam izbereš z dogovorjenim programom pride na vaš dom in skrbi, da igra poteka brez prepirov in imajo otroci veliko za početi. Rojstni dnevi pa so lahko tudi tematsko obarvani, glede na to kaj ima vaš otrok rad in kaj ga zanima. Zakaj ne bi bil gusarski rojstni dan ali dan pravih pomorščakov in njihovih princes. Omejitev ni pomembna je domišljija. V kolikor vam je primanjkuje pa ni nič narobe, če so rojstni dnevi organizirani s pomočjo izkušenih animatorjev.