Sedežne garniture za spanje

Sedežne garnitureSedežne garniture so lahko zelo udobne in predvsem naredijo končno podobo celotnemu prostoru. Dnevne sobe oziroma stanovanja brez sedežne so zagotovo precej manj udobna. Seveda pa se sedežne garniture razlikujejo tako po obliki, kot tudi po načinu uporabe. Tiste v pisarni zagotovo niso namenjene ležanju, ampak sedenju. Po drugi strani pa so sedežne garniture v stanovanju namenjene za udobno ležanje in sedenje. Vse je namreč odvisno od naših potreb. Vsaka sedežna garnitura pa je različno kvalitetna zaradi vzmetenja. Sledenje je izjemno pomembno pri izbiri in nakupu prave sedežne. Bogato ponudbo si lahko ogledate na http://www.dom24.si/dnevne-sobe/sedezne-garniture.html

Sedežne garniture iz različnega vzmetenja

Sedežne garniture, ki omogočajo kvalitetno spanje, imajo precej drugačno vzmetenje kot tiste, ki so namenjene zgolj sedenju. Sedežne za spanje imajo posebej prilagojeno vzmetenje, saj je običajno potrebno izvleči spodnji del iz podnožja in jo razširiti v posteljo. Zelo pomembno je, da je ležalni del precej stabilen. Zadostiti mora potrebam spanja, kot tudi potrebam za sedenje. Vzmetenje mora biti narejeno precej podobno, kot pri vzmetnicah. To pomeni, da mora biti ležalni del raven in ne sme vplivati na to, kateri je zgornji ali spodnji del. Največkrat se uporabi položena plast kokosa in poliuretanske pene. Pod prevleko pa se navadno nahaja bombažna tkanina, ki vpija vlago.

Sedežne garniture in kvalitetno spanje

Večkrat slišimo, da strokovnjaki odsvetujejo spanje na sedežnih garniturah. Včasih pa je to enostavno neizogibno, zato so takšne sedežne precej zaželene. Vsekakor pa mora biti izpolnjen pogoj kvalitete ter udobja. Takrat, ko kupujemo primerno sedežno garnituro, moramo upoštevati mnogo različnih dejavnikov. Najbolj pomembno pa je to, da za posvet vprašamo strokovnjaka. Slednji vam bo zagotovo znal svetovati in izbrati sedežno garnituro, na kateri boste z lahkoto sedeli in ležali. Poglavitnega pomena naj vam bo udobje, kvaliteta in seveda to, da vam pristaja v prostor. Vzemite si čas in izberite kvalitetno sedežno garnituro.