Zakaj so bruder igrače pomembne za otrokov razvoj?

Če želite svojemu otroku kupiti kvalitetno igračo obiščite https://www.mali-vragci.si/igrace/blagovne-znamke-trend-igrace/bruder.

Ob tako veliki ponudbi igrač, kot jo imamo dandanes na spletu in v trgovinah, starši težko določijo katere spodbujajo otrokov razvoj. Igrača je vsak predmet, ki ga otrok uporablja med igro. Na začetku se ta igra s svojim telesom, kasneje pa začne uporabljati tudi predmete iz okolja in igračami.

Tiste igrače, ki so manj strukturirane (plastelin, kocke) sodijo med najbolj spodbudne za številna področja razvoja otroka. Nanje velikokrat pozabimo, čeprav so zelo koristne. Omogočajo različne načine rokovanja z njimi in sestavljanja.

Vsaka igrača je po svoji funkciji lahko didaktična, kar pomeni, da se otrok z njo uči, če je posredovana na ustrezen način. Bruder igrače zaradi manj izdelane oblike zahtevajo več mentalnih procesov in otroka na tak način podpirajo pri razvoju in ustvarjalnosti.  Mlajši otroci se lažje igrajo z igračami, ki so podobne realnim predmetom.

Nekatere bruder igrače so bolj primerne za otroke določene starosti, večinoma tudi zaradi manjših sestavnih delov, ki bi jih mlajši otroci lahko pogoltnili. Otroci lahko nekatere igrače uporabljajo celo prej, kot je napisano na škatli proizvajalca. V družinah, kjer je več otrok se temu tudi težko izognejo, saj si ti med seboj igrače podajajo in sposojajo. Pomembno je, da je pri tem vedno prisoten nadzor odrasle osebe.

Bruder igrače imajo pomembno vlogo tudi v nadaljnjem razvoju otroka. Pri tem je pomembno, da otroku prisluhnemo in ne pretiravamo z nakupom različnih igrač. Bolje je, da igrač kupimo manj in so te izdelane kakovostno, kot pa, da s količino pretiravamo in kupujemo cenene in nekvalitetne izdelke.

Otroku je najbolje kupiti igračo, ki si jo zares želi in po njej močno hrepeni. Poleg nakupa igrač, pa lahko z otrokom kakšno izdelate tudi sami ali pa kakšno predelate. Tako bodo še močneje razvijali svojo domišljijo in se naučili novih ročnih spretnosti.