Dobro dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje je v Sloveniji zelo pomembno. Lahko bi rekli da je poleg obveznega zavarovanja, drugo zdravstveno zavarovanje, ki je prav tako na nek način obvezno. V Sloveniji dopolnilno zavarovanje sklepajo tri zavarovalnice: Vzajemna, Triglav ter Adriatic Slovenica. Katera vam kaj nudi, je najboljše da preverite sami in se odločite glede na ugodnosti, ki vam jih ponudijo.

Žal drugih prednosti posamezna zavarovalnica nima. Vse so enakovredne, vse nudijo enakovredno dopolnilno zavarovanje. Zakaj pa sploh to potrebujete. Obvezno zdravstveno zavarovanje, vam nudi le nekaj osnovnih zdravniških ugodnosti. Če imate urejeno tudi dopolnilno zavarovanje ali pogovorno rečeno dodatno zdravstveno zavarovanje, pri obisku zdravnika, nimate nobenih dodatnih stroškov. Če si pogledamo kaj to vse pomeni. Obvezno zdravstveno zavarovanje nam v povprečju krije okoli 70 % stroškov zdravljenja, medtem ko nam dopolnilno zavarovanje pokrije še ostalih 30 % stroškov. Na primer, z urejenim dopolnilnim zavarovanjem, ne bo potrebno plačevati nobenih zdravstvenih storitev (izvzete samoplačniške/privat storitve), zdravil in medicinsko-tehničnih pripomočkov.dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje nam bo krilo stroške, ki bodo nastali zaradi nepredvidene bolezni ali kakšne nezgode. Za sklenitev zavarovanja pa je potrebno biti državljan naše države, ter plačevati stroške dopolnilnega zavarovanja. Otrokom do 26. leta dopolnilno zavarovanje krije država, nato pa si mora vsak posameznik zavarovanje plačevati sam. V nekaterih podjetjih imajo urejeno tako, da podjetje prav tako poleg obveznega zavarovanja, plačuje tudi dopolnilno zavarovanje. Kako je to urejeno je poljubno, potrebno pa je imeti te stvari urejene za lažje obravnavanje in brezplačno zdravniško pomoč, ko je le ta potrebna. Prav tako pa morate biti pozorni, da si zavarovanje pravočasno uredite, saj ima lahko drugače prva položnica višjo ceno kot običajno.