Registracija D.O.O. podjetja

Registracija D.O.O. podjetja se lahko dela na več načinov, ti pa so odvisni predvsem od tega, kakšno pravno obliko ima podjetje.

V kolikor ne veste kako bi registrirali podjetje si poglejte kako poteka registracija d.o.o. podjetja.

Registracija D.O.O. podjetja poteka preko državne spletne strani e-VEM. Najprej potrebujete digitalno potrdilRegistracija D.O.O. podjetjao, ki ga dobite na naslednja dva načina. Prvi način je ta da potrebujete ponudnika, ki mu plačate naročnino za digitalno potrdilo za celo leto, drugi način pa je ta, da lahko uporabite digitalno potrdilo, ki ga Vam izda upravna enota in za njega ni potrebno plačevati naročnine.

V kolikor imate osnovni kapital potem je za Vas registracija D.O.O. podjetja zelo enostavna. Novi podjetnik nima nobenih stroškov s pravno osebo. Vse kar kar vas obvezuje je to, da se boste morali odpovedati dodajanju pogojev v pogodbo podjetja.

Od Vas registracija D.O.O. podjetja še zahteva podatke podjetja in njenega predstavnika. Pomembno je tudi, da delo poteka na osnovi šifre dejavnosti, ki ga podjetje opravlja. Vedno je smiselno, da pri registraciji podjetja poleg glavne dejavnosti, navedete še tiste stranske oz. manj pomembne dejavnosti, ki jih boste opravljali.

Naslednje kar morate storiti za registracijo je to, da podjetje prijavite na davčni urad. Pri njih morate podati informacije o številu poslovnih prostorov in kje se boste nahajali, direktorja podjetja, …

Večinoma je registracija D.O.O. podjetja brezplačna za vse državljane Slovenije, tujce kot podjetja ter samostojne podjetnike.