3D tisk se uporablja za izdelovanje različnih oblik

3D tisk, drugače imenovan še 3D print omogoča izdelavo prototipov, modelov, maket, figur in še mnogo drugega. Če vas zanimajo ugodne in kvalitetne storitve, potem se odpravite na priloženo povezavo in si preberite več o podjetju, ki se ukvarja s 3D tiskom. Slednji namreč omogoča, da se na zelo enostaven način izdelajo tudi izjemno kompleksne oblike, tako boste hitro dobili svoj prototip v fizični obliki. Prav tako pa je to cenovno precej ugodna rešitev, zato je tovrsten tisk tako popularen.

3D tisk

Za izdelovanje najrazličnejših oblik, je torej 3D tisk odlična izbira. To je namreč tehnologija prihodnosti, ki je že danes izjemno popularna. Tovrsten tisk je namreč eden najhitrejših načinov, da pridete do konkretnega izdelka ali prototipa. 3D tisk ima številne prednosti, zaradi katerih je postal tako popularen. Nekatere izmed njih so; možnost tiska zelo raznolikih oblik, možnost izdelave tudi zelo kompleksnih oblik, velika natančnost pri izdelavi, možnost uporabe različnih materialov in cenovna ugodnost. Slednja je z razvojem tehnologije postala zelo dostopna, gre namreč za eno cenovno najbolj ugodnih tehnologij za izdelavo 3D izdelkov. Povsem konkretna cena se določa za vsak posamezni izdelek, saj se ti razlikujejo po svojih dimenzijah, uporabljenem materialu in zahtevnosti izdelave. Če imate v mislih določen izdelek in vas zanima točna cena, kliknite na priloženo povezavo in pošljite povpraševanje.

3D tisk je aditivna tehnologija, kjer se pri tiskanju ena na drugo nalagajo zaporedne plasti materiala in tako nastane 3D izdelek. Slednjega se najprej nariše v obliki digitalnega modela na računalniku, šele nato pa se ga s pomočjo 3D tiskalnika natisne. Tiska se s pomočjo različnih tehnologij, najpogostejša je stereolitografija ali SLA print. Poznamo pa še DLP in LCD print. Vse tehnike se po svoje razlikujejo, zato prinašajo različne izdelke. Pomembno je torej, da se za tiskanje izbere primerna tehnologija, ki se določa na podlagi vrste izdelka, zahtevane natančnosti pri izdelavi, materiala, velikosti in še česa.