Iščete ortodonta v Ljubljani?

Če v spletni brskalnik Google vtipkate besedno zvezo »Ortodont Ljubljana«, boste storili enako, kot stori skoraj 500 drugih ljudi vsak mesec. Največ iskanj je v začetku leta, v prvih štirih mesecih, nekoliko višje tudi v jesenskih mesecih. Pogosta iskanja so še ortodont Ljubljana cenik, ki ga išče 40 ljudi, ortodonti v Ljubljani, kar išče 30 ljudi. Preostale besedne zveze, povezane z iskanjem ortodonta v Ljubljani, so manj iskane. Do ortodonta lahko pridete tudi na tej povezavi www.ezobozdravnik.si/ortodont/.

Zakaj ljudje iščejo ortodonta? Najpogosteje starši iščejo ortodonta za svoje otroke, saj ZZZS še vedno omogoča brezplačno ortodontsko zdravljenje za otroke do 18. leta starosti, če je napaka odkrita pred dopolnjenim 16. letom. Seveda pa se zdravljenje omogoči le po pregledu ortodonta, saj ne pripada avtomatsko vsem otrokom, ampak le tistim, ki imajo vsaj srednje težko napako na zobovju.

ortodont ljubljana

Poleg otrok ortodonta v Ljubljani iščejo tudi odrasli, ki ali niso poravnali zob v otroštvu ali pa niso redno nosili retencijskega aparata in so se zobje spet premaknili nekoliko po svoje. Ker je danes izgled zelo pomemben, jih ne moti niti to, da ortodontsko zdravljenje ni brezplačno, ampak lahko stane tudi nekaj tisoč evrov. Če se odločijo za zdravljenje z nevidnim zobnim aparatom Invsalign, pa za zdravljenje plačajo še tisočaka ali dva več.

V Sloveniji je trenutno okrog 100 ortodontov, zato so čakalne dobe zelo dolge. Seveda to velja predvsem za koncesijsko zdravljenje, medtem ko v primeru samoplačniškega zdravljenja ni prav dolgih čakalnih dob. Veliko ortodontov deluje tudi v Ljubljani, toda dobrega ortodonta je težko najti. Kako ga prepoznati? Dober ortodont si bo vzel čas za pacienta in poskrbel, da bodo vaši zobje spet brezhibni. Če potrebujete pomoč pri iskanju se lahko obrnete tudi na portal ezobozdravnik, kjer poznajo komentarje pacientov na delo ortodontov in vam bodo prav gotovo dobro svetovali.

Največkrat se ortodont v Ljubljani išče zaradi neenakomernega razmika med zobmi, krivih ali manjkajočih zob, neenakomerne obrabe zob in zaradi nepravilnega položaja zobnih lokov pri ugrizu. Če želite tudi vi, da bodo vaši zobje estetsko dovršeni in v optimalnem položaju, potem je skrajni čas, da zberete pogum in zaupate storitvam, ki jih bo opravil ortodont.