Kupovanje vozička

Ste pravkar prvič postali mamica ali očka? Ali pa je otrok še na poti? Je to vaš prvi nakup vozička ali pa samo niste bili zadovoljni s prejšnjim? Vozički so zagotovo eden najzahtevnejših nakupov otroške opreme, zato vam lahko vsak nasvet pride prav.

Najpomembnejši dejavnik pri nakupu vozička je zagotovo njegov namen. Za kaj ga boste uporabljali? Kakšne so vaše potrebe in potrebe vaše družine? Če boste voziček uporabljali za tek, si boste morali omisliti športni voziček. Če pa se nameravate z vozičkom sprehajati po mestu, bo dovolj že navaden in preprost voziček. Veliko potujete? Potem boste potrebovali lahek voziček, ki se enostavno zloži in ne zavzame veliko prostora. Kot vidite, obstajajo vozički različnih modelov, zato je lahko odločitev kar težka, pri tem pa vas mora voditi vaš življenjski slog.  Če ne želite kupovati več vozičkov, se lahko odločite za model, ki bo rastel skupaj z otrokom in bo v prvih mesecih otrokovega življenja primeren za novorojenčka, kasneje pa se bo spremenil v športni voziček.

VozičkiDrugi pomemben faktor pri odločanju bo zagotovo odigrala cena vozička. Vozički se namreč zelo razlikujejo glede na ceno, zato morate izbiro prilagoditi svojim finančnim zmožnostim.

Ko torej postavite svoje omejitve in želje glede na prvi in drugi dejavnik, torej svoj življenjski slog in finančne zmožnosti, boste že veliko bližje izbiri vozička. Da se boste lahko dokončno odločiti, pa morate premisliti še o odgovorih na naslednja vprašanja.

V kakšni fizični sposobnosti ste? Boste lahko nekaj ur potiskali določen voziček ali pa bo ta za vas pretežek? Kakšen avto vozite? Bo voziček sploh primeren za prtljažnik vašega avtomobila ali pa bo ta zanj prevelik? Imate dovolj denarja, da boste voziček kasneje lahko zamenjali ali pa bi raje kupili voziček, ki bo rastel skupaj z otrokom? Kakšne dodatke boste morali kupiti za voziček? Imate radi modo? Vozički so danes velikokrat primerni že za sprehod po modni pisti, toliko truda je namreč vloženega v njihov dizajn. Pomislite tudi na to, kje živite. Tam veliko dežuje ali pa je zelo sončno? V skladu s tem boste morali kupiti zaščito pred dežjem ali pa soncem.

Pred nakupom morate torej zelo dobro premisliti in odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja, saj se boste lahko le tako pravilno odločili.