Notranja vrata za vaš dom

Vrata so le en pomemben člen vsakega stanovanja. Poznamo zunanja vrata za vhode in notranja vrata, katere ločujejo, ščitijo, zakrijejo, izolirajo prostore med seboj. Vsa vrata morajo imeti kljuko ali pa gumb če jih želimo enostavno in preprosto odpirati in zapirati. Notranja vrata imajo lahko tudi okna, ki pa so v današnjih časih narejena iz sintetičnih materialov, kar je dobro, saj jih ne moremo enostavno razbiti če bi se po nesreči ali namerno zaleteli v njih, pa tudi če vam jih uspe razbiti, so možnosti da se porežete zelo majhne, naproti steklenim oknom ki lahko počijo že zaradi razlike v temperaturi.

Notranja vrata so lahko tudi različnih barv in narejene iz različnih materialov, kot so različne vrste furnirja, vratna krila, so izdelana tudi iz MDF materialov. Odlično je, če lahko izbiramo izmed več vrstami barv in tekstur, saj lahko tako lažje najdemo primerna vrata za naš prostor. Za notranja vrata je poleg barv in tekstur imeti možnost izbiranja med raznimi vzorci in folij, tako lahko vrata zamaskiramo, da se prilegajo tapetam, če jih seveda uporabljate in imate takšne želje. Da pa lahko prostore zaščitimo med sabo, imajo notranja vrata tudi ključavnice, če imamo kakšno pomembno delo, in nočemo da ljudje skačejo v naš prostor, se lahko tako enostavno zaklenemo in preprečimo motnje.

notranja vrataNotranja vrata pa morajo seveda nekako biti pritrjena na steno z luknjo kjer želimo imeti vrata, tukaj imamo dve glavni možnosti. Prva je da imamo vrata na tečajih, tako lahko preprosto odpiramo in zapiramo vrata v prostoru, odvisno od vrste tečajev lahko ti čez čas pričnejo škripati ali pa ne, če zaženejo, preprosto posežemo po legendarnem WD-40 ali pa tečaje namažemo z malo strojne masti. Če pa je prostor majhen ali pa imamo na poti ker se notranja vrata odpirajo kakšno oviro, pa je tu še druga možnost. Pri sezamy.si namreč nudijo vse svoje modele vrat v drsni obliki. Takšna vrata nas v tem primeru rešijo.