Izberite kakovostno upravljanje nepremičnin, da boste brez skrbi


Upravljanje nepremičnin ni preprosto delo, če gre za večje stavbe ali pa tudi za manjše, če se ne spoznate na to, kako dobaviti za stavbo vse, kar potrebuje za obratovanje po normalni ceni. Za stavbo je treba pravilno skrbeti kot dober gospodar in če nimate za to smisla, je bolje, da to prepustite profesionalcu, da stavba ne propade. Več o tem si preberite na tej povezavi.
https://www.spl.si/iscete-upravnika.html, kjer boste izvedeli, kako najti prvega upravnika stavbe. Naj bo za vas upravljanje nepremičnin ne pomembno, bodi zgolj lastnik, ki uživa v svoji nepremičnini ali pa jo oddaja drugim in dobi profit.

upravljanje nepremičnin


Upravljanje nepremičnin obsega vse, kar je v zvezi s stavbo. Najprej gre za to, da se uporabniki stavbe dobro počutijo. To pomeni, da imajo ogrevanje, vodo, toplo vodo, da sanitarije delujejo kot je treba in da stavba deluje. Da stavba deluje mora biti čisto stopnišče, delovati morajo dvigala, kurilnica, luči in elektrika v skupnih prostorih, kolesarnica in kleti. Ne sem biti miši v stavbi.

Odpravljanje godalcev v stavbi tudi spada pod upravljanje nepremičnin kot tudi odpravljanje mravelj in drugih nadlog, ki jih lahko stavba doživi. Tudi urejanje okolice, košnja ter drevesa in grmovje, morebitno igrišče in parkiriščem, spadajo pod upravljanje.

Skrbeti je treba za dimnike, streho, okna, zavarovanja, fasado in podobno. Vse to je dobro
upravljanje nepremičnin. Dober upravljavec pa najde pobudnike storitev in energije na trgu tako, da nenehno primerja cene in se odloča v korist uporabnikov. Nevesten in ne slab upravljavec pa bo znal tudi zapraviti denar lastnikov stanovanj in stavbe, zato bodite res previdni, koga izberete. Koga izberete je treba paziti tudi zaradi tega, ker je upravnika zelo težko zamenjati, če je več lastnikov stavbe in se ne strinjajo vsi s tem, kar je zelo pogosto pri nas. Raje se prej pozanimajte pri tistih, ki se te upravnikom že delajo, ali so zadovoljni.