Zobne luske za lepši nasmeh

Vseskozi jih vidite. V revijah, na oglasnih panojih in celo v filmih in televizijskih oddajah. To so hollywoodski nasmehi, ki si jih vsi želijo – beli, ravni in popolni. Zobne luske, o katerih si več lahko preberete na naslovu Luxdental.si, so način, čeprav morda ne boste mogli doseči enake stopnje popolnosti, s katerim se jim lahko precej približate.

Zobne luske

Zobne luske so tanki koščki porcelana, ki se prilepijo na sprednjo stran zob. Z njimi lahko popravite številne kozmetične težave zob, vključno z vrzelmi, odlomki, madeži in nepravilno oblikovanimi zobmi. Zobne luske so tudi odlična možnost za ljudi, ki so si obrabili zobe.

Nekatere prednosti zobnih lusk so

  • boljši videz.
  • odpravljene težave s poravnavo
  • bolj beli zobje
  • večja samozavest
  • okrepljeni zobje

Kakšen je postopek za pridobitev zobnih lusk?

Postopek za pridobitev zobnih lusk običajno traja dva obiska pri zobozdravniku. Med prvim obiskom bo zobozdravnik pripravil vaše zobe za izdelavo zobnih lusk tako, da bo s površine vaših zob odstranil majhno količino sklenine. Nato bo naredil odtise vaših zob, da bo lahko izdelal lusk po meri, ki bodo ustrezali vašim ustom.

Med drugim obiskom bo zobozdravnik s posebnim lepilom prilepil luske na vaše zobe. Zobozdravnik bo nato opravil vse potrebne prilagoditve, da se bodo luske pravilno prilegale in da bodo izgledale naravno.

Kako dolgo trajajo?

V povprečju trajajo od 10 do 15 let. Z ustrezno nego in vzdrževanjem pa lahko trajajo še dlje. Tukaj je nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bodo vaši furnirji trajali:

  • Ščetkajte zobe dvakrat na dan in vsak dan uporabljajte zobno nitko. Tako boste z zob in dlesni odstranili zobne obloge in bakterije, ki lahko povzročijo zobno gnilobo in bolezni dlesni.
  • Redno obiskujte svojega zobozdravnika na pregledih in čiščenju. Tako boste lahko zgodaj odkrili morebitne težave ter ohranili zdrave zobe in dlesni.
  • Opustite kajenje. Kajenje lahko obarva vaše zobe in skrajša življenjsko dobo vaših lusk.

Luske so priljubljena možnost lepotnega zobozdravstva, ki vam lahko zagotovi lep, naraven nasmeh. Če razmišljate o zobnih luskah, je pomembno, da pred odločitvijo pretehtate prednosti in slabosti. Zobne luske ponujajo številne prednosti, vendar obstajajo tudi nekatere slabosti, ki se jih morate zavedati, preden se lotite zdravljenja. Pogovorite se s svojim zobozdravnikom o tem, ali so luske primerni za vas.