Zračni kompresorji Pentiv

Zračni kompresorji so mehanske naprave, nam pomagajo povečati zračni tlak z postopkom zmanjševanja njegovega volumna. Zračni kompresorji so zelo podobni pumpi in v 99% kompresirajo pline, saj se nekatere tekočine ne da iztisniti. Več o njih si lahko preberete na strani www.pentiv.si/kompresorji.

Zračni kompresorji se uporabljajo tako v avtomobilski industriji kot pri zobozdravnikih in različnih laboratorijih. V laboratorijih je namreč pomembno da je zrak izjemno čist in se za to čiščenje zraka uporablja zračni kompresor, ki v svojem pogonu nima nobenega olja. Tak kompresor je idealna rešitev za zmanjševanje hrupa in stroškov v delavnici. Tako bo v delavnici samo en porabnik energije, ki je popolnoma konfiguriran, da izda največjo možno moč ob najmanjši možni porabi. Njihova pnevmatska orodja pa imajo zaradi pogona na stisnjen zrak, ki ga kompresor pridela v motorju, veliko manj okvar in so na koncu tudi bolj tiha.

V podjetju Pentiv vas čakajo različni zračni kompresorji, kot so batni kompresorji, brezoljni batni kompresorji, vijačni kompresorji, brezoljni vijačni kompresorji in še posebni kompresorji za zobozdravnike. Vsi ti zračni kompresorji so zares zelo visoko kakovostni.

zračni kompresorji

Podjetje Pentiv pa je tudi uradni Atlas Copco distributer. Atlas Copco je švedsko industrijko podjetje, ki je bilo ustanovljeno že v 1837. Atlas Copco izdeluje različna industrijska orodja in kompresorje, katerih so tudi vodilni proizvajalec. Njihovi kompresorji so izdelani ter zasnovani na najboljši način, saj s pomočjo obstanka v stroki in izredno dolgega roka dela v tej stroji, točno vedo kje je možna napaka in tako bodo te odpravili še preden lahko sploh dobro nastanejo. Kompresorji podjetja Atlas Copco so primerni za vsako delavnico in industrijo, ki uporablja pnevmatsko orodje, naprimer stiskalnica, brusilnik, udarni vijačnik itd. Vsi njihovi kompresorji so ergonomični, ekonomični in lahko vzdržljivi. Kot smo že omenili je podjetje Pentiv uradni distributer tega podjetja, tako da vam lahko tu ponudijo uradni servis, poleg pa seveda še zelo ugodno ceno, ki je ne boste mogli zavrniti.