Zunanje žaluzije lepo zaokrožijo celoten videz hiše

Če ste ravno sredi gradnje svoje hiše ali pa le prenavljate hišo, potem boste verjetno prej ali slej morali razmisliti tudi o tem, kakšna senčila boste dali na okna. Poleg klasičnih rolet so danes vse bolj priljubljene tudi žaluzije, ki so enostavne za upravljanje, možno jih je izbrati v različnih barvah, poleg vsega pa lepo dopolnijo videz hiše. A tudi pri izbiri žaluzij se lahko zatakne, saj obstajajo notranje in zunanje žaluzije – katere je bolje izbrati? Več informacij o tem si lahko na kratko preberete tukaj, za bolj podroben posvet pa obiščite katerega izmed mojstrov, ki vam bo znal najbolje svetovati.

zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so vse bolj priljubljena izbira senčil.

Zunanje žaluzije po vašem okusu

Pri gradnji hiše je treba biti pozoren na vrsto detajlov, ki odločajo o tem, kakšen bo končen izgled naše hiše. Najprej je treba razmisliti, kakšen tip hiše bi se lepo vklopil v okolje, kjer bo hiša stala, potem velja razmisliti o izboru izvajalca del, pa o tem, koliko zunanje površine želite imeti zunaj … Velikega pomena je tudi izbira fasade in glede na njeno barvo lahko potem izbirate še druge elemente, med katere pa zagotovo spadajo tudi zunanje žaluzije. Te so eden pomembnejših zunanjih elementov vsakega objekta, zato jim namenite kar nekaj pozornosti. Na voljo so vam sicer tudi notranje žaluzije, a o njih bomo kaj več spregovorili kdaj drugič. Zunanje žaluzije imajo že same po sebi veliko prednosti, tisto, kar pa je najboljše pa je, da se jih da v veliki meri prilagoditi vašim željam in potrebam. Tako ima lahko praktično vsaka hiša unikatne žaluzije, tudi če jih naroči pri istem izvajalcu. Ni to naravnost fantastično? Lahko bi rekli, da z zunanjimi žaluzijami dobite dva v enem – zelo učinkovito zaščito pred sončnimi žarki in vrhunsko izolacijo ter na drugi strani lep videz hiše, funkcionalnost in praktičnost.

zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije lahko prilagodite svojim željam in potrebam.

Kaj je največja prednost zunanjih žaluzij?

Največja prednost zunanjih žaluzij je gotovo to, da se jih lahko prilagaja glede na vaše želje in potrebe. Izbirate lahko med široko ponudbo tipov, dimenzij, vrstami vodil, barvami lamel, različnimi možnostmi namestitev in upravljanja itd. Če se odločite za zunanje žaluzije, vam zagotavljamo, da boste deležni lepega estetskega videza, saj se jih da namestiti na vsak, še tako nenavaden oziroma neobičajen objekt. Z njihovo pomočjo bo zunanjost vaše hiše ali objekta zasijala v povsem novi, elegantnejši podobi. Le funkcionalnost že zdavnaj ni več dovolj, objekt mora biti namreč urejen kot celota, da izgleda lepo in privlačno za oko. Zunanje žaluzije združujejo oboje; so praktične, funkcionalne in izjemnega estetskega videza, ki poskrbi za zaokroženo celoto, daje videz brezčasnosti in se popolnoma prilagodi okolju. Da bo vse tako kot mora biti, se pred nakupom posvetujte s strokovnjaki, ki si bodo ogledali vašo hišo in vam svetovali kakšne zunanje žaluzije bi bilo najbolje izbrati – seveda jih lahko potem prilagajate po svojih željah. Ne glede na to, ali gradite tradicionalno hišo ali pa moderen objekt, ki bo pritegoval poglede mimoidočih, zunanje žaluzije bodo prava izbira za vse vrste gradnje.

Žaluzije so izdelane iz kvalitetnega in močnega aluminija, zato ste lahko prepričani, da spadajo med najkvalitetnejša zunanja senčila. Nudijo izredno dobro zaščito pred soncem in mrazom, omogočajo pa tudi stopenjsko senčenje. Pri njihovem nakupu se morate odločiti, ali želite nadometne ali podometne sisteme žaluzij. Nadometni so primerni pri naknadni montaži žaluzij, podometni pa so bolj primerni za novogradnje ali za obnovo hiš, kjer se obnavlja fasada.

zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so praktične, funkcionalne in lepo zaokrožijo celoten videz hiše.

Različne vrste lamel – katere izbrati?

Ko ste si že izbrali nad- ali podometni sistem, barvo in možne kombinacije senčil, se morate posvetiti še izbiri lamel. Izbirate lahko med tipi lamel C80, T80 in Z90. Ker vam te črke in številke najbrž nič ne povedo, naj vam na kratko predstavimo vsak tip lamel. Lamele tipa T80 so robustnejšega videza, saj so oblikovane z jasnejšim robom oziroma linijami. Zaradi sploščenega stranskega roba je paket žaluzij s temi lamelami manjši kot pri ostalih. Lamele tipa C80 so tiste najbolj standardne in so oblikovane v obliko črke C. Senčilu zagotavljajo stabilnost in trdnost, so enostavne za čiščenje, voda iz njih odteka brez težav, zaradi svoje oblikovanosti pa so čudovite na pogled, saj dajejo mehkoben videz. Lamele tipa Z90 pa so s strani oblikovane v črko Z, kar omogoča večjo stopnjo zatemnitve prostorov. Tovrstne žaluzije imajo v notranjosti gumo, ki zagotavlja tišje zapiranje, so pa tudi zelo odporne na različne vremenske razmere.

Zunanje žaluzije so eden pomembnejših zunanjih elementov vsake hiše in dobra stvar je, da jih lahko prilagodite svojim željam. Z njihovo pomočjo boste vaši hiši dali piko na i, ki bo lepo zaokrožila celotno podobe objekta.