Zakaj so lesena okna tako popularna

Lesena okna so bila od izuma lesenih oken naprej vedno popularna in so še danes zato, ker so lesena okna izdelana iz naravnega lesa in dihajo. Odlična okna najdete na tej povezavi
www.kosec-trade.si/okna/lesena-okna/ in so delo domačega podjetja. Ker so ta okna naravna, ohranjajo prostor svež ter zdrav brez plesni in drugih nadlog. Taka okna so zelo primerna tudi za mrzla področja in za vlažna, če so prav obdelana seveda in če je les pravilno sekan ter posušen. Les se da obdelati tako, da so okna lahko v različnih oblikah, tudi okrogla. Les je zelo lep na pogled in raznih barv, odvisno je iz katerega lesa so okna izdelana.

lesena okna

Kakovostna lesena okna so trdna in ne prevajajo toplote, kar pomeni, da jo ohranijo znotraj prostora. Pa tudi, če je zunaj mraz ali vroče, ne bodo spustila noter ne mraza, niti vročine. Izberite pa taka, ki imajo trojno termopan zasteklitev. Taka okna bodo zadržala vso energijo znotraj hiše, zato boste veliko prihranili za ogrevanje, ker velja tudi za vrata.

Lesena okna so izjemno lepa na pogled in naravna, nič jih ne more nadomestiti. Vsako drevo ima lastne letnice, ki so unikatne, zato nista dve okni enaki. Super je, da jih le polakirate in pustite naravno barvo. Lahko pa jih tudi pobarvate po želji, celo v divje in kričeče barve, če bo to ustrezalo fasadi in stilu vaše stavbe.

Ko naročate lesena okna, morajo mojstri poznati dimenzije in smer odpiranja oken. Če jih menjate, bodo prišli premerit, kakšna potrebujete, ker so v starejših hišah okna včasih delali po meri in niso bila standardna. V novogradnjah pa so okna standardna in je vse jasno načrtovano v gradbenem dovoljenju ter načrtu.

Ta okna so ekološka in če jih boste čez desetletja kdaj menjali, potem so bio razgradljiva in ne onesnažijo okolja. So pa tako trdna in trajna, da zdržijo lahko stoletja, če so res dobro in pravilno narejena in zaščitena.