Otroška kolesa ne kupujte brez tehtnega premisleka

Nakupu kolesa za otroke je potrebno nameniti kar nekaj pozornosti, saj morajo ta ustrezati več kriterijem, da bodo vaši otroci kar se da varni na kolesih. Otroška kolesa – Enduro so sinonim za kakovost, zato nakupa otroških koles pri njih zagotovo ne boste obžalovali.

Kateri so torej kriteriji, ki jih je pametno upoštevati pri nakupu otroškega kolesa? Prvi pogoj za nakup primernega otroškega kolesa je seveda starost otroka – triletniku verjetno ne boste kupili enakega kolesa kot denimo desetletniku ipd. Upoštevati morate tudi telesno višino otroka, zanemariti pa ne gre niti dejstva, na kakšnih površinah se bo otrok največkrat vozil s kolesom – bo to domače dvorišče, mesto, asfalt, makadam, gozd, ali kaj tretjega. Otroška kolesa so na voljo v različnih velikostih, pri čemer se ta določa nekoliko drugače kot pri odraslih – velikost otroškega kolesa je namreč odvisna od velikosti koles oziroma pnevmatik in ne od velikosti okvirja, kot to velja pri kolesih za odrasle.

otroška kolesa

Nakupu kolesa za otroke je potrebno nameniti kar nekaj pozornosti, saj morajo ta ustrezati več kriterijem, da bodo vaši otroci kar se da varni na kolesih.

Seveda so kolesa za otroke na voljo v različnih barvah, z različnimi motivi (npr. risanih junakov), zato je pomembno tudi, da kolo izbirate skupaj z otrokom in mu kupite takšnega, ki mu je zares všeč, sicer se zna zgoditi, da se s kolesom sploh ne bo hotel voziti. Pametno pa je, da najprej sami naredite ožji izbor koles med katerimi lahko potem sam izbira, saj otroci včasih najraje izberejo tisto, kar zanje sploh ni primerno. Poskrbite tudi, da bo otroško kolo imelo nameščene luči (če jih nima vgrajenih, jih pač dokupite), nikakor pa ne smete pozabiti niti na čelado. Le s popolno opremo bo otrok zares varen na cestah.

Nakup otroškega kolesa torej ni nekaj, kar bi lahko storili mimogrede, temveč je treba izbiri posvetiti nekoliko več pozornosti. Le z ustreznim kolesom in z ustrezno zaščito (luči, čelada itd.) bo otrok varen na cestah.