Zakaj je stretch folija tako uporabna doma in v podjetju

Stretch folija je raztegljiva tanka folija, ki je lahko majhna ali večja za zavijanje. Za gospodinjstvo ali pisarno in podjetje naroči stretch folijo preko spleta in poslali jo bodo takoj, če ste naročili standardne velikosti folij, ki so vedno na zalogi. Stretch folija je običajno prozorna, lahko je tudi obarvana ali matirana, da se skozi njo ne vidi. Lahko pa jo tudi personalizirajo z vašim logotipom in sporočili, če ste podjetje, ki veliko zavija z raztegljivo folijo pakete in palete, bodisi ročno ali pa strojno.

Za gospodinjstvo zadostujeta mini stretch folija, ki je na majhnem tulcu s katerim zavijate pakete in hrano in pa srednje velika folija, ki jo lahko imate tudi na posebnem orodju za ročno zavijanje in to orodje vpnete v neko trdno podlago. S to folijo lahko zavijete predmete, da se ne umažejo, da se ne nabira prah na njih, ko jih prevažate, da se ne odrgnejo in ne poškodujejo ali ne razsujejo. Zaprete lahko škatle in ovijete oblačila, pohištvo, igrače, pa sendviče za v hladilnik ali za na pot.

Srednje velika in mala stretch folija prideta v poštev tudi v podjetjih in pisarnah za zavijanje paketov in hrane, zato je pogosta izbira. Imate na razpolago naravno ali nano folijo, ki je cenejša in tanjša, vendar enako močna, kot klasična folija, ki je zato bolj potratna in tudi dražja. Splača se kupiti folijo izdelano z novo tehnologijo zaradi stroškov in narave same.

Za velika podjetja in skladišča ter pakirnice pride v pošev klasična velika stretch folija z večjim navitjem za strojno zavijanje ali pa posebna folija prav za vas narejena. To je potrebno naročiti in malo počakati, da vam jo izdelajo na pravilno dimenzijo in po potrebi potiskajo in obarvajo, kot ste naročili. Zato se posvetujte s strokovnjakom, da vam svetuje, katera folija je za vas primerna, katere kvalitete in debeline, da vam hkrati optimizira strošek pakiranja na minimum.