Med naj je v vsaki kuhinji

Med je pridelek naših čebelarjev oziroma naših pridnih čebel. Zakaj pišem naših? Zato ker moramo kupovati slovenski med, čeprav je na policah tudi ogromno drugega. Nekaj si lahko preberete tudi na tej spletni strani https://medenizaklad.si/slovenski-med/ . statistika kaže, da naj bi vsak pojedel na leto vsaj en kilogram medu. Moramo pa priznati, da vsi ne marajo medu, čeprav bi moral biti v vsakem domu. V Sloveniji je ogromno čebelarjev, ki pridelujejo kvaliteten med in druge izdelke. Moramo pa poudariti, da je kranjska čebela avtohtona pasma ali kako se bi izrazili, da ne bo kaj narobe.

Najbolj je znani cvetlični, čeprav še poznamo ogromno drugih okusov. Kot sem že omenila, na naših trgovskih policah najdemo med, ampak ni ves enak, ni slovenski. Ogromno medu je uvoženega iz tujine, zato poglejte kateri je naš. Najboljša rešitev pa je, če obiščete kakšnega čebelarja in pri njem kupite med. najbolj nam je znan, kot namaz na kruh. Danes ga lahko uporabimo povsod v kulinariki, saj lepo ustreza k vsaki jedi. Okusne recepte lahko najdete na spletu in mogoče naredite kakšno dobro sladico ali ga uporabite na svinjski pečenki.

Zakaj ne bi podpirali slovenske produkte ter pomagali našim čebelarjem pri prodaji izdelkov. Ni samo med tisti izdelek, ki bi moral biti v vsakem stanovanju. Poglejte kakšne izdelke še vam ponujajo za naše zdravje. Najbolj je okusen tekoči, saj najlažje tudi vse delamo z njim. Nismo vsi ljubitelji medu, ampak vseeno ga je dobro imeti doma. Tudi otroke bi morali navajati na njega že od malih nog. Saj otroci imajo radi sladko, mogoče pa jim bo ustrezal. Če ga vi ne marate poskusite da bo vaš otrok ljubitelj medu. Ni samo cvetlični, tukaj je še kostanjev, ki je tudi zelo okusen. Ne bom napisala vseeno kateri med kupite v trgovini, vedno bom podpirala slovenski produkt in upam, da ste vi isti.