Zobni rentgen LuxDental

Vedno zobozdravnik ne vidi kaj mora narediti. Zato vas mora poslati na slikanje zob oziroma rentgen. Danes lahko rečemo, da je zobni rentgen nujni v zobozdravstvu. Če imamo razne težave z zobmi, nam nekaj zob manjka ali kaj drugega nas bo zobozdravnik sigurno poslal na slikanje zob. Malo kje to opravljajo kar pri njih, zato boste dobili napotnico, da se naročite. V LuxDental to kar tam opravljajo samo tudi se morate naročiti za samo slikanje. Kdaj je slikanje nujno bo ocenil vaš zobozdravnik.

Kateri še niste nikoli bili na rentgenu zob, vam samo lahko rečem, da ta postopek ni boleč. Prav tako vam nima kaj biti neprijetno. Vse skupaj poteka zelo hitro. Tam vam lepo razložijo kako bo potekalo in kaj morate vi storiti. Zobni rentgen  poteka na različne načine. Odvisno je kaj zahteva vaš zobozdravnik. Največ krat vas bo poslal, ko vam manjkajo zobje, če bo potreben kirurški poseg, poškodbi zob, če vam mogoče rastejo nepravilno zobje in še kar nekaj težav bi se našlo. Ko zobozdravnik dobi slike bo lepo razvidno kako začeti z zdravljenjem.

Na zobni rentgen vas lahko zobozdravnik pošilja pogosto. To ni nič narobe. Prav tako je sevanje zelo minimalno, da ne bo škodilo vašemu zdravju. Za sam rentgen ne rabite bit nič posebej pripravljeni ali v strahu kaj se bo dogajalo. Bolj podrobno vse si lahko preberete tudi na spletni strani. Ampak saj pravim to za vas same ni pomembno, bolj je za vašega zobozdravnika. On potrebuje vaše slike zobovja, da bo lahko pričel z delom. Lahko vas pošlje na zobni rentgen samo za en zob, lahko za celotno ustno votlino. Vse boste zvedeli od prave osebe in pravi čas. Ko dobite napotnico se samo naročite in opravite kaj vam bo naročeno. Slikanje zob je danes že normalni postopek pri zobozdravstvu za lažje delo zobozdravnika.